En fazla enerji üreten ilçede elektrikler kesik!

En fazla enerji üreten ilçede elektrikler kesik!
25 Şubat 2021 20:47

Yaklaşık 450 megavatlık rüzgâr enerji santralı (RES) ile ülkenin en fazla enerji üreten ilçelerinin başında gelen Karaburun’da sık sık elektrik kesiliyor. Bölgede yaşayan yurttaşlar tepkili: “2021 yılında bizi karanlığa hapsettiler”

 

 

Birgün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre İzmir’in doğa harikası ilçesi Karaburun, yaklaşık 450 megavatlık rüzgâr enerji santralı (RES) ile Türkiye’nin en fazla enerji üreten ilçesi. Buna karşın bölgede son dönemde artan elektrik kesintileri halkın tepkisini çekiyor.

Elektrik kesintilerinin sık sık ve uzun süreli yaşandığını ifade eden yurttaşlar, şikâyetlerini Gediz Elektrik’e bildirildiklerini fakat hiçbir geri dönüş almadıklarını dile getirdi. Bu nedenle imza kampanyası başlatan Karaburunlular, topladıkları bin 566 imzayı İzmir Valiliği’ne teslim etti.

 

İmza kampanyasını başlatan isimlerden Ali Karayel, BirGün’e yaptığı açıklamada, uzun süredir elektrik sorunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bu bölgede Türkiye’nin enerji sorununun çözülmesi için adım başı RES yaptılar. Nefes alacak yer kalmadı. Tüm bunlara rağmen bizim elektrik sorunumuz var. Gediz Elektrik sorunları çözmüyor. Koca bölgede iki tane teknik personel var. Altyapılarını geliştirmiyorlar. Olan yurttaşa oluyor.”

 

Kesintiler nedeniyle elektrikle çalışan bütün eşyalarının bozulduğunu anlatan Karayel, “Isınamıyoruz, yemek yiyemiyoruz. Teknik servisler geç geliyor. Herkes mağdur. Ayrıca eski altyapı sistemi ile işi götürüyorlar. Bu da bazı doğal yaşam bölgelerinde yangınlara neden oluyor. 2021 yılında bizleri karanlığa hapsettiler” ifadelerini kullandı.