Emniyette sustular, savcıya konuşacaklar

Emniyette sustular, savcıya konuşacaklar
24 Temmuz 2014 12:02

Ali Fuat Yılmazer dahil adları şüpheliler listesinde geçen çok sayıda polisin, gözaltında tutulduğu emniyette ifade vermeyi reddetti. Şüphelilerin avukatı bu isimlerin savcılıkta ifade vereceğini söyledi.

 

22 Temmuz operasyonlarında gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 17 polisin avukatı Hüseyin Ataol, 17 müvekkilinden 16’sının poliste ifade vermeyi reddettiğini söyledi.

 

Müvekkillerinin gözaltı süreci ile ilgili olarak DHA’ya telefonla açıklamada bulunan Avukat Hüseyin Ataol, soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan İstihbarat Şube’de görevli 17 kişinin kendi müvekkili olduğunu söyledi.

 

“DİNLEMELERLE İLGİLİ SORULAR SORULDU”

 

Müvekkillerinden sadece birisinin poliste ifade vermeyi kabul ettiğini, kalan 16’sının savcılıkta ifade vereceğini söyleyen Ataol, ifade veren müvekkiline ağırlıklı olarak dinlemelerle ilgili sorular sorulduğunu söyledi. Avukat Ataol, “Soruların tamamı dinlemelerin usulsüz olduğuna yönelikti. Ben baktığımda yaptıkları dinlemeler usulsüz değil. Tamamı hakim kararına dayalı usulüne uygun dinlemelerdir” dedi.

 

“SAVCILIKTA DAHA RAHAT İFADE VEREBİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

 

Avukat Hüseyin Ataol, aralarında Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 16 müvekkilinin ifade vermeyi reddettiğini hatırlatarak, savcılıkta da gerçek manada kendilerini savunma imkanı bulmasalar da daha rahat ifade vereceklerini düşündüğünü söyledi.