O emniyet müdürü görevine dönüyor

O emniyet müdürü görevine dönüyor
31 Ekim 2014 15:06

Sakarya İl eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş’ın görevine iade edilmesi yönünde karar aldı.

 

Sakarya 1’inci İdare Mahkemesi, 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmaları kapsamında görevden alınan 16 il emniyet müdürü arasında bulunan Sakarya İl eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş’ın görevine iade edilmesi yönünde karar aldı. Aktaş Ergenekon operasyonunun başındaki isimdi.

 

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nde 7 Ocak tarihinde yapılan değişiklikle, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 2007 yılında yapılan Ergenekon Operasyonu’nunu gerçekleştiren ekibin başında olan bazı illerde Terör, Mali Suçlar, Güvenlik ve Organize Şube müdürlükleri yapan Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, görevden alınarak yerine Polis Başmüfettişi Osman Babadağı atanmıştı.

 

MAHKEME KARARI

 

Merkeze alınan emniyet müdürü Mustafa Aktaş kararın iptali için Sakarya İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Daha önce yürütmeyi durdurma kararı vermeyen Sakarya İdare Mahkemesi, 29 Ekim 2014 tarihinde verdiği kararla, mahkeme başkanının karşı oyuna rağmen Mustafa Aktaş’ın göreve iadesine karar verdi. Mahkeme kararında görevden alınan Emniyet Müdürü Aktaş’ın başmüfettiş kadrosuna atanmasına ilişkin bir ihtiyaca dair somut belirlemede bulunulmaksızın görevden alındığı kaydedilerek, işlemin iptaline karar verildi.

 

İçişleri Bakanlığı’nın, görevden alınan Sakarya Eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ile ilgili kararı 30 gün içerisinde uygulaması gerekiyor.

 

ERGENEKON OPERASYONUNU YÖNETMİŞTİ

 

Sakarya’dan merkeze alınan Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 2007 yılında yapılan Ergenekon Operasyonu’nu düzenleyen ekibin önde gelen ismi konumundaydı. O dönem İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olan Aktaş’ın adı görevi sırasında birçok operasyonda sık gündeme geldi. Mustafa Aktaş, Ergenekon operasyonlarının planlama ve uygulama safhalarda bizzat yer almasının yanı sıra bazı illerde Terör, Mali Suçlar, Güvenlik ve Organize Şube müdürlükleri yaptı. Aktaş, Uzan Ailesine yönelik yapılan operasyonu da yönetmişti.