Emniyet müdürü çeteye yardım iddiasıyla gözaltında

Emniyet müdürü çeteye yardım iddiasıyla gözaltında
4 Nisan 2013 15:48

Antalya’nın Serik İlçesi’nde, suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 30’dan 35’e yükseldi.

 

 

 

 

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 22 aylık teknik takibin ardından organize suç örgütü üyelerine yönelik önceki gün Serik İlçesi’nde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 300 polisin katıldığı operasyonlarda, Ülkü Ocakları İlçe eski Başkanı K.K.’nın da arasında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere KOM Şube Müdürlüğü’ne getirilirken, operasyon kapsamında çok sayıda işyeri ve ev arandı.

 

 

Ekiplerin çalışması 3 gündür sürerken gözaltı sayısı bu sabah 35’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında çeteye yardım ve yataklıkla suçlanan Gazipaşa İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı H.Ş. de bulunuyor. Serik İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı H.Ş.’nin bir yıldır görev yaptığı ilçeden 10 gün önce Gazipaşa’ya atandığı öğrenildi.

Şüphelilerin Serik İlçesi ve kent merkezinde ev, araç kurşunlama, hürriyetten yoksun bırakma, nitelikli yağma, ihaleye fesat karıştırma, cinsel saldırı ve darp suçlarına karıştıkları öne sürüldü.

Sorguları devam eden 35 şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek.