Emeklilerin yüzünü güldürecek teklif

Emeklilerin yüzünü güldürecek teklif
18 Haziran 2017 20:40

Emeklilere dini bayramlarla ikramiye verilmesini isteyen CHP’li Ömer Fethi Gürer, banka kredilerinde de indirim sağlanması gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

 

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, emeklilerin sorunlarını gündeme getirdi. Gürer, emeklilere dini bayramlarda ikramiye verilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

İNTİBAK DÜZENLEMESİ ŞART

 

 

Hükümet kanadının, emeklilerin maaşlarının bayramdan önce verileceği yönündeki açıklamalarını eleştiren Gürer, önemli olanın maaşları bayramdan önce vermek değil, dini bayramlarda ikramiye verebilmek olduğunu ifade etti. AKP hükümetleri döneminde emeklilerin sorunlarının arttığına vurgu yapan Gürer, emekliler ile ilgili çok sayıda düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. “Hükümet emeklilerin sorunlarına eğilmeli ve onların çözümü için çaba göstermelidir” diyen Gürer, şu düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi:

 

 

 

“Emeklilerin aylıklarından yapılan kesintiler kaldırılmalı. Toplu iş sözleşmesi masasına oturmaları için gerekli düzenlemeler sağlanmalı. Toplu ulaşım, konaklama, konut edinme, banka kredilerinde gerekli indirim ve kolaylıklar sağlanmalı. Eş ve çocuk yardımı yapılmalı. Emeklilere refah payından hakkına düşen verilmeli. 2000 yılından sonra emekli olan SSK’lıların maaşlarına intibak düzenlemesi sağlanmalı. Emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözümlenmeli.”

 

 

Kaynak: Deniz Ayhan/Sözcü

 

Emeklilerin yüzünü güldürecek teklif