Emekli maaşları kesilen Gaziler, isyan etti!

Emekli maaşları kesilen Gaziler, isyan etti!
13 Ocak 2020 11:06

1999 yılında Siirt’e mayına basarak iki bacağını kaybeden terör gazisi Gültekin Oran, devletin verdiği iş olanağı ile çalıştı, emekli oldu, fakat emekli maaşı aralık ayında kesildi. SGK, haksızlığı ‘sehven emekli olmuşlar’ diye açıkladı. Gazi Oran, “Artık başka işte de çalışamam” diye isyan ederken, bir aydır maaşları ödenmeyen gaziler mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi.

 

 

Gazilerden özür dilemeliler

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; Gültekin Oran ve bu şekilde mağdur edilen gazilerle bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Devlet gazisine böyle hata yapamaz. Hakkı yenilen gaziye ‘sehven’ denilemez. Devlet Türkiye çapında yüzlerce gazimizden özür dilemelidir. Bir an önce bu vahim hata düzeltilmeli. Yasalar kahraman gazilerimizin mağduriyetini giderecek şekilde yeniden düzenlenmeli” dedi. Çakırözer, şöyle devam etti:

5 binin üzerinde gazi mağdur

“Kahraman gazilerimiz bu vatan için canlarını ortaya koydu. Terörle mücadelede kimi iki bacağını, kolunu kaybetti, kimi vücudunda şarapnel parçalarıyla yaşamak zorunda kaldı. Şimdi bu kahraman gazilerimiz Türkiye çapında çok büyük mağduriyet yaşamakta. Gazilerimiz ellerinden alınan erken emeklilik hakkı için mücadele verirken, devlet yetkililerinin şu ana kadar derli toplu en ufak bir açıklama yapmaması üzüntü verici. Çıkarılan yasa ile hem yüzlerce gazimizin maaşları ellerinden alındı hem de 5 binin üzerinde gazimizin de erken emeklilik hakkı yok edildi. Meclis açılır açılmaz kahraman gazilerimizin yaşadığı mağduriyeti gündeme getireceğiz.”

 

Erken emeklilik hakkımız engellendi

Eskişehir Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Şube Başkanı Hacı Şahin, “Yasa değiştirilerek erken emeklilik hakkımız elimizden alındı” diye isyan etti. Mağdur olan gazilerden bazıları şunları söyledi:

Gültekin Oran: “1999’da Siirt’te mayına basmam sonucu iki bacağımı kaybettim. Devletin vermiş olduğu iş imkanından faydalanarak kamuda çalışmaya başladım. Primlerimi doldurdum 1.1.2014 yılında emekli oldum. 17.12.2019 tarihi itibariyle emekli maaşım kesildi. Mağdurum.”

Cengiz Sinek: “1994’te Şırnak’ta mayına bastım. 4.5 yıl maaş aldıktan sonra 2019’da maaşım kesildi.”

Şemdin Şen: “1994’te Hakkari Çukurca’da mayına bastım, ayağımı kaybettim. 2016’da emekli oldum. 3 yıl maaş aldım, aralık ayında kesildi.”

Ahmet Kakçı: “1988 yılında Hakkari Yüksekova’da çatışmada vuruldum. 1989 yılında çalışmaya başladım. 2015 yılında emekli oldum. Aralık ayında maaşım kesildi. Mağdurum.”