Emek Sineması için çok önemli karar

Emek Sineması için çok önemli karar
13 Ocak 2015 12:57

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin basın sözcüsü Mücella Yapıcı, İdare Mahkemesi’nin 100 yılı aşkın tarihiyle yalnızca İstanbul’un değil Türkiye’nin en eski ve görkemli sineması Emek Sineması’nı yıkan proje hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı. Karar projede kamu yararı olmadığı gerekçesiyle alındı.

 

 

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, bir asırdan fazla İstanbul’un kültür yaşamına damgasını vuran, yalnızca İstanbul’un değil Türkiye’nin en eski görkemli sinema salonlarından olan ve herkesin gözü önünde bir tarih, kültür ve hukuk katliamı sonucunda yıkılan Emek Sineması’nın yerinde yapılan projeyle ilgili İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı. Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin basın sözcüsü Mücella Yapıcı, 8 Ocak’ta kendilerine ulaşan kararın projede ‘kamu yararı olmadığı’ gerekçesiyle alındığını duyurdu.

 
Mimarlar Odası’nın avukatlarından Can Atalay, “Yürütmeyi durdurma kararı bugünden itibaren uygulanmıyorsa ilgili herkes suç işliyor” diye konuştu.

 

 

CUMARTESİ EMEK EYLEMİ VAR

 

 

Emek sinemasının yıkılmasına karşı çıkanların sevinçle karşıladığı bu gelişme üzerine Emek Bizim platformu Twitter ve Facebook hesapları üzerinden “Emek üzerine yapılan inşaat ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Cumartesi 17.00’de Emek’in önündeyiz!” çağrısı yaptı.