Elektrikli kilit çeşitleri ve kullanım alanları

Elektrikli kilit çeşitleri ve kullanım alanları
29 Haziran 2017 15:30

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımızdaki her şeyde gelişen teknoloji ile birlikte gelişip değişmektedir.

 

 

 

 

 

Teknoloji ile gelişen güvenlik sistemleri ile kişisel güvenlik günden güne en üst seviyelere kadar çıkarılmış ve bu konuda insanlara düşen görevler de günden güne azalma göstermiştir. Bu bahsedilen güvenlik sistemlerinden şüphesiz ki en önemli olanı elektrikli kilitler olmaktadır. Elektrikli kilitler sayesinde insanlar korumak istedikleri şeyler konusunda önemli bir adım atmış ve bu sayede hırsız ve benzeri olabilecek muhtemel olaylardan korumak daha da kolay bir hal almıştır.

 

 
Elektrikli Kilit Çeşitleri

 
Elektrikli kilitlerin birden çok çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında kart ile, parmak izi ile, yüz tanıma sistemi ile ve ses algılama veya standart numaralı şifre sistemi gibi şifrelerden oluşan elektrikli kilitler sayesinde aklınız her zamankinden daha rahat olacaktır. Güvenlik, özellikle de günümüz şartlarında hayatımızda oldukça önemli bir yer tutmaktadır.

 

666666

 

Elektrikli Kilit Kullanım Alanları

 
Az önce bahsettiğimiz elektrikli kilit çeşitlerinin kullanım amaçları ve nerelerde kullanılabileceği hakkında bir kaç küçük bilgi vermekte yarar var. Bunlardan ilk olarak kart okuyucu ile kilitleme yöntemi. Kart okuyucusu olan elektrikli kilitler genellikle kapılar ve turnikeler için kullanılan basit bir elektronik kilittir. Kart sayesinde kartı okutarak kilidi açmamızı sağlar. Bir diğer elektrikli kilit sistemleri ise parmak izi ile şifreleme bulunmaktadır. Parmak izi ile kilit artık gelişen teknoloji neticesinde artık telefon kilitlerimizde dahi bulunmaktadır. Parmak izi ile kilidi açılan şifreler oldukça güvenli bir sistem olarak kabul görülmektedir. Yüz tanıma sistemi veya ses algılama sistemleri de güvenliğiniz için oluşturabileceğiniz bir diğer şifreleme yöntemidir. Tercihinize bağlı olarak istediğiniz yere bu sistemi kurabilir ve kafanız rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz. Rakam kombinasyonları ile şifreleme ise şüphesiz ki en bilinen ve yine bilindiği kadar da güvenilir olan bir sistemdir. Elektrikli kilitler arasındaki en yaygın kilit sistemi bu kilit sistemidir. Bahsettiğimiz kilitleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

 
Manyetik kapı tutucu, manyetik kilit, elektrikli kilit çeşitleri ve detaylı ürün bilgileri için www.netatek.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.