Elde Kumaş ve Kot Boyama Nasıl Yapılır?

Elde Kumaş ve Kot Boyama Nasıl Yapılır?
27 Mart 2020 08:44

Koyu renkteki kumaşların muhafazası zordur. Çevresel faktörler ve kullanım şekli kumaş üzerindeki boyanın çabuk solmasına neden olduğundan dolayı koyu renkteki ürünlerin kullanım süresi açık renge göre daha kısadır. Ancak kumaş boyası ile bunun önüne geçmek mümkün. Sevdiğiniz bir pantolonunuzu sırf rengini kaybettiği için kullanmamak durumunda kalmayacaksınız. Toz kumaş boyası sayesinde ister kot pantolonunuz olsun ister elbiseniz rahatlıkla boyayarak tekrar kullanılabilir hale getirebiliyorsunuz. Kumaş boyası kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli nokta boyanızın kıyafetinizden daha koyu renkte olmasıdır. Yani açık renkte bir boya ile koyu renkte bir kıyafetinizi boyamaya çalıştığınızda beklediğiniz etkiyi alamazsınız.

 

Kumaş boyalarında genellikle Viktoria Boya marka tercih ediliyor. Bu boya markasını kırtasiye ya da tuhafiyelerden temin edebilirsiniz. Ancak bulunduğunuz yere göre temin edemeyebilirsiniz. Çünkü her yerde satılacak diye bir zorunluluk yok. Bunun için sitemiz üzerinden uygun fiyatla temin edebilirsiniz.

Kumaş boyası yapılırken tek renk kıyafet tercih etmeniz gerekiyor. İki renk seçerseniz boya toz halinde olduğundan dolayı kıyafetin geneline yayılacak. Dolayısıyla her iki renkte boyanmış olacak. Bu da ister istemez kıyafet üzerinde renk dalgalanmalarının görünmesine neden olur. Eğer amacınız farklı bir desen ortaya çıkarmaksa o zaman farklı teknikler uygulayarak işi biraz daha profesyonel hale dönüştürebilirsiniz.

Kumaş Boyası Aynı Renk mi Olmalı?

Kıyafetinizi boyarken aynı renkte bir boya almanıza gerek yok. Yani kıyafetinizin renginin solduğundan dolayı değil rengini değiştirmek istediğinizden dolayı da boyayabilirsiniz. Bunun için farklı bir renk seçerek de boyama yapabilirsiniz. Ancak dediğimiz gibi boyanızın kıyafetinizden daha koyu renkte olması gerekiyor.

Sitemiz üzerinde her renkte kumaş boyası bulabileceğiniz gibi aynı zamanda çocuklarınızın etkinliği için kullanacakları holifest boyası da temin edebilirsiniz.

Boyanacak olan kumaşın pamuklu, yun veya naylon olması gerekiyor. Yani deri bir mont üzerine kumaş boyası işlemi yapamazsınız yapmış olsanız bile boya tutmayacaktır. Bu tür kıyafetler için daha farklı boyaların tercih edilmesi gerekir.

Boyanın etkili olduğunu unutmamak gerekiyor. Bunun için ister kıyafetiniz isterseniz kotunuz olsun boyama işlemi yapacaksanız mutlaka eldiven kullanmalısınız.

Kumaş boyalarında renk ve ürün çeşitliliğimiz için  https://www.everydye.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.