Elazığ'da antikacı gibi market

Elazığ'da antikacı gibi market
23 Ocak 2013 16:08

Elazığ’da, marketçilik yapan Turan Türker, antika ve tarihi esere olan merakını gidermek ve müşterilerine daha güzel bir ortam hazırlamak için markettindeki raflara, bine yakın antika ve tarihi eser yerleştirdi.

 

 

 

 

Kültür Mahallesi’nde bir markette sergilene 1000’e yakın antika eser, görenleri şaşırtıyor. Antika meraklısı Turan Türker, ’20 yıldan bu yana biriktirdiği tarihi eser ve antika koleksiyonundaki eşyaları, kendi işlettiği marketinde, müşterilerinin beğenisine sunuyor. Evde koyacak yer olmaması nedeniyle antika eserleri marketinde raflara yerleştirdiğini belirten Türker, Kimsede olmayan 1918’li yıllardan, Venedik gelin lambası, 1924 harbinden Rus askerlerinin seferberlik çantası, 1930’lu yılların daktilo ve radyoları, 1940’lı yılların fenerleri ile orakları, çok eski yıllarda akıl hastalarının ayaklarına vurulan prangalardan tutun da tüfek, kama, taş ve kılıçlara kadar pek çok eser var’ dedi.

 

 

Markete giren insanların ilk etapta karşılaştıkları manzara karşısında çok şaşırdığını ve sorular sorduğunu belirten Türker, antika koleksiyonu hakkında vatandaşları bilgilendirmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Antika koleksiyonu için zaman zaman alıcı çıktığını, fakat kıyamadığı için satmadığını anlatan Türker, ilerleyen zamanlarda sergi açmayı düşündüğünü ve koleksiyonunu çocuklarına miras bırakmayı düşündüğünü kaydetti.