El Yapımı Tuğla Deyince Akla Gelen Marka : Şahtaş Tuğla

El Yapımı Tuğla Deyince Akla Gelen Marka : Şahtaş Tuğla
28 Mart 2020 08:48

Günümüz koşullarında yapılan binalara baktığımızda eski yapıların sağlamlığını görmek mümkün değil. Bunun en önemli nedenlerinin başında kullanılan malzemelerin kalitesinden kaynaklanıyor. Malzeme ne kadar kalitesiz olursa kullanım ömrü de bir o kadar kısalmış oluyor. Dolayısıyla eski yapıların yüzyıllar boyunca dimdik ayakta durmalarından bunu açık ve net bir şekilde anlayabiliyoruz.  Evet, eski yapılar daha dayanıklı peki bunun nedeni nedir?

 

Aslında bu yapıların dayanıklı olmasındaki tek neden, doğal taş kullanımıdır. Doğal taşlar diğer yapı ürünlerine göre çok daha uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Dışarıdan gelebilecek olan darbelere karşı güçlü olduğundan dolayı uzun ömürlü kalabiliyorlar. Günümüzde doğal taşların yerini ise el yapımı tuğla almayı başarmıştır. Bu tuğlaların elle yapılıyor olması aynı zamanda atında güçlü bir ekip ve emeğin yattığı anlamına geliyor. Kullanım alanlarına baktığımız zaman ise iç ve dış mekân tasarımlarını görebiliyoruz. İnsanlar artık yaşam alanlarındaki konforun yanı sıra estetiğe de önem veriyorlar. Estetik bir mekân oluşturulmuş olması evinizin içinde geçirdiğiniz zamanın daha kaliteli ve huzurlu olmasına imkân tanıyor.

Kültür Taşları

Yeni modern yaşam alanları inşa edilirken kültür taşı kullanımını da sıklıkla görebiliyoruz. Odalardan, salonlara, koridordan, yatak odalarına varıncaya kadar kültür taşlarını görmek mümkün. Uygulamasının basit olması ve istenilen renklerde satışının yapılması, bu taşların kullanım alanlarını genişletmiş ve dekorasyonda tamamlayıcı bir unsur olarak ortaya çıkarmıştır. Kültür taşları, yapının inşaatı aşamasında uygulanabileceği gibi sonradan da yapılabiliyor. Taşların hafif ve ince olması sonradan uygulama konusunda da rahat edilmesini sağlıyor.

El Yapımı Tuğla Nedir?

Yukarıdaki açıklamalarımızdan az çok el yapımı tuğla hakkında fikir sahibi oldunuz sanıyorum. Ancak burada net bir bilgi vermemiz gerekirse toprak, kil ve suyun işlenmesi neticesinde el yapımı tuğlalar ortaya çıkarılır. Doğal malzemeler kullanılarak yapılıyor olması bahsettiğimiz gibi doğal taşları kalitesinin de bu taşlarda ortaya çıkmasına neden oluyor. Tuğlalar kalitenin yanı sıra dekorasyonda da doğal bir görünüm elde edilmesine neden oluyor.

Uğur Ticaret olarak doğal taşlar konusunda size farklı ürün seçenekleri sunuyoruz. Ürünlerimiz hakkında  https://www.ugur-ticaret.com  adresimizden ürün çeşitlerimizi sunuyoruz.