El insaf!

El insaf!
20 Şubat 2012 09:05

AK Parti iktidarının sivilleşme adına önemli adımlar attığı ve Genelkurmay'ın yetkilerini sınırladığı aşikardır.Bütün bu gelişmeleri kısmen olumlu bulan,sivilleşmeye,özgürleşmeye ve demokrasiye her şekilde katılan biri olmama rağmen askeri kademelerin,muvazzafların tümüne darbeci,çete mensubu gibi bakılmasını doğru bulmuyor ve TSK'ya saygıyı bile darbecilikle bir tutanlara anlam veremiyorum…Sivilleşme tek başına bir anlam ifade etmez ! Özgürleşmeyi ve demokrasiyi getirmişse güzeldir !

Evet,AK Parti'nin sivilleşme adına attığı adımlar,yaptığı hamleler kamuoyunda da büyük ilgi görmüş,halk darbe korkusuyla yaşamaktan kurtulmuştur ; fakat ne yazık ki sapla samanı karıştıran yazılı basının bir bölümü ve çeşitli medya organları adeta ordu düşmanı kesilmiş ve anladığım kadarıyla iktidarın yakınından parsel kapma telaşına düşmüştür…Bunu yapanların Türkiye'yi kutuplaşma ortamına soktuklarının farkında olmamaları ya da bilinçli bir şekilde bu siyasal mantığı yürütmeleri son derece tehlikeli olmuş,ülkemizde kaos ortamına sebebiyet vermiştir.

Israrla önemli bulduğum bir yere yeniden değinmek istiyorum.Türkiye'de darbe teşebbüsleri yok demiyorum,çeteler yok demiyorum! Ve en önemlisi bu örgüt veya oluşumlarla mücadeleyi yerinde buluyor,sonuna kadar da destekliyorum ; lakin şunu açıkça söylüyorum :TSK'dan ekmeğini kazanan herkese ''hain'' gözüyle bakan,potansiyel darbeci olarak görenlerle daha doğrusu gözlerine perde inenlerle asla ve kata işim olmaz ! Hele hele Başbakan'ı anlamadan,Başbakan'ın dalkavukluğunu yapma gayretinde olanlarla neyi konuşabilir,neyi tartışabilirim ki…

Halbuki iktidar partisi başta olmak üzere kimse bu politikayı savunan yazarlardan,siyasetçilerden ya da herhangi bir seçmenden ordu düşmanı olmalarını istememiştir.Ancak bu kişiler yazdıkları yazılarla,dillendirdikleri söylemlerle hükümeti bile zor durumda bırakmayı başarmışlardır.O nedenle Türkiye'deki seçmenlerin büyük bir bölümün demokrasi ve sivilleşme konusunda samimi bulmam mümkün değildir.Aynı şekilde toplumsal barış konusunda da ! Hatırlarsanız önceki yazılarımdan birinde Türkiye'deki sahte demokratlardan bahsetmiş,Uğur Mumcu'nun arabesk demokrasi açıklamasını sizlerle paylaşmış,ülkemizdeki bir grup kendini bilmezin ''demokrasi'' anlayışını sorgulamıştım.

Şimdi tekrar soruyorum : Kim diyor size ''Ordu düşmanı olun !'' diye ! Kendinize gelin,akil davranın , biraz insaflı olun ! Demokratlığınızı ve kaskatı kesilen vicdanınızı sorgulayın…

[email protected]

 AK Parti iktidarının sivilleşme adına önemli adımlar attığı ve Genelkurmay'ın yetkilerini sınırladığı aşikardır.Bütün bu gelişmeleri kısmen olumlu bulan,sivilleşmeye,özgürleşmeye ve demokrasiye her şekilde katılan biri olmama rağmen askeri kademelerin,muvazzafların tümüne darbeci,çete mensubu gibi bakılmasını doğru bulmuyor ve TSK'ya saygıyı bile darbecilikle bir tutanlara anlam veremiyorum…Sivilleşme tek başına bir anlam ifade etmez  ! Özgürleşmeyi ve demokrasiyi getirmişse güzeldir !



 
  Evet,AK Parti'nin sivilleşme adına attığı adımlar,yaptığı hamleler kamuoyunda da büyük ilgi görmüş,halk darbe korkusuyla yaşamaktan kurtulmuştur ;  fakat ne yazık ki sapla samanı karıştıran yazılı basının bir bölümü ve çeşitli medya organları adeta ordu düşmanı kesilmiş ve anladığım kadarıyla iktidarın yakınından parsel kapma telaşına düşmüştür…Bunu yapanların Türkiye'yi kutuplaşma ortamına soktuklarının farkında olmamaları ya da bilinçli bir şekilde bu siyasal mantığı yürütmeleri son derece tehlikeli olmuş,ülkemizde kaos ortamına sebebiyet vermiştir.



 
   Israrla önemli bulduğum bir yere yeniden değinmek istiyorum.Türkiye'de darbe teşebbüsleri yok demiyorum,çeteler yok demiyorum! Ve en önemlisi bu örgüt veya oluşumlarla mücadeleyi yerinde buluyor,sonuna kadar da destekliyorum ; lakin şunu açıkça söylüyorum :TSK'dan ekmeğini kazanan herkese ''hain''  gözüyle bakan,potansiyel darbeci olarak görenlerle daha doğrusu gözlerine perde inenlerle asla ve kata işim olmaz ! Hele hele Başbakan'ı anlamadan,Başbakan'ın dalkavukluğunu yapma gayretinde olanlarla  neyi konuşabilir,neyi tartışabilirim ki…
 



  Halbuki iktidar partisi başta olmak üzere kimse bu politikayı savunan yazarlardan,siyasetçilerden ya da herhangi bir seçmenden ordu düşmanı olmalarını istememiştir.Ancak bu kişiler yazdıkları yazılarla,dillendirdikleri söylemlerle hükümeti bile zor durumda bırakmayı başarmışlardır.O nedenle Türkiye'deki seçmenlerin büyük bir bölümün demokrasi ve sivilleşme konusunda samimi bulmam mümkün değildir.Aynı şekilde toplumsal barış konusunda da ! Hatırlarsanız önceki yazılarımdan birinde Türkiye'deki sahte demokratlardan bahsetmiş,Uğur Mumcu'nun arabesk demokrasi açıklamasını sizlerle paylaşmış,ülkemizdeki bir grup kendini bilmezin ''demokrasi'' anlayışını  sorgulamıştım.



 
   Şimdi tekrar soruyorum : Kim diyor size ''Ordu düşmanı olun !'' diye ! Kendinize gelin,akil davranın , biraz insaflı olun ! Demokratlığınızı  ve kaskatı kesilen vicdanınızı sorgulayın…



 
                                                                                                                                       [email protected]


Yazarın Son Yazıları:
Koalisyon öcü müdür yoksa uygarlık mıdır?
Çok seçenekli seçim
Ankara Sohbetleri 2- “Başka Kent Ankara” (Feridun Büyükyıldız)