El Beşir'in Hitler'den farkı nedir sayın Başbakan

El Beşir'in Hitler'den farkı nedir sayın Başbakan
5 Nisan 2012 09:49

Hürriyet Yazarı Mehmet Yılmaz, bugünkü köşesinde Başbakan Erdoğan’a öyle bir gönderme yaptı ki…

İşte Yılmaz’ın o yazısı:

Hürriyet Yazarı Mehmet Yılmaz, bugünkü köşesinde Başbakan Erdoğan’a öyle bir gönderme yaptı ki…

 

İşte Yılmaz’ın o yazısı:

 

“BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine “Hitler” benzetmesi yapmasına çok kızdı. Hine 1932 ve 1941 yıllarında yayımlanmış iki gazete alarak kürsüye çıktı ve “Hitler sevdalısı arıyorsan CHP tarihine bak” dedi.

Almanya’da Hitler’in, İtalya’da Mussolini’nin iktidara geldikleri dönemde Türkiye’de de CHP’nin tek parti hükümeti vardı. O bakımdan CHP’li “Milli Şef” ile “Führer ‘in ve “Duce”nin, devletlerarası ilişkiler nedeniyle birbirleriyle temas etmelerinde bir gariplik yok. Zaten bu bir “tercih” konusu da değil o dönemde.

Ama günümüzde böyle konularda tercihte bulunabilmek mümkün! Çünkü şimdi biliyoruz ki soykırım en iğrenç insanlık suçlarından biri, ırkçılık deseniz gerçekten yüz kızartıcı bir durum.

 

Ve ne yazık ki ülkemizin Başbakanı’nın şu anda böyle bir suçu işlediği iddia edilen yakın bir arkadaşı var, hatta belki de dünyadaki tek dostu! Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir’den söz ediyorum. Hakkında “soykırım, insanlığa karşı suç ve Darfur’da savaş suçları” işlediği gerekçesiyle Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş bir tutuklama karan olan görevdeki tek devlet başkanı! 200 binden fazla kişinin ölümünden, milyonlarca kişiye etnik temizlik yapılmasından sorumlu tutuluyor.

 

Sabah dün Başbakan’ın elindeki eski gazeteyle çekilmiş fotoğrafını birinci sayfasına koyup şöyle bir başlık atmıştı: “CHP’yi tarihiyle yüzleştirdi!” Ben de Başbakan’ı “bugünüyle” yüzleşmeye davet ediyorum.

“Kendi halkını öldüren” Kaddafi ve Esad ile olan eski dosduğunu “tarihte kalmış” kabul ederek!