Ekrem İmamoğlu yok ama vaatleri bir bir kabul ediliyor

Ekrem İmamoğlu yok ama vaatleri bir bir kabul ediliyor
13 Mayıs 2019 17:30

31 Mart’ta sandıktan ‘başkan’ olarak çıkan Ekrem İmamoğlu, 19 günlük İBB Başkanlığı döneminde; öğrenciler için aylık akbilin 50 liraya indirilmesi, suya yüzde 40 indirim yapılması, İBB Meclisi bünyesinde ‘uyuşturucu ile mücadele’ komisyonu kurulmasını istemişti.

 

 

İmamoğlu’nun bu taleplerini gerçekçi bulmayarak eleştiren ve Meclis’te çoğunlukta bulunan AKP grubu, bugünkü “geçici başkan” döneminde geri adım attı. İBB Meclisi’nde alınan kararlarla tüm bu vaatlerin yapılmasının önü açıldı. Bu teklifler gündeme alınarak komisyonlara havale edildi. Tüm bu tekliflerin Çarşamba günü karara dönüştürülmesi bekleniyor.

 

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çalışma yapılması için talimat verdiği indirimler AKP grubu tarafından Meclis gündemine getirildi. Aylık öğrenci kartlarının 85 TL’den 40 TL’ye düşürülmesi, 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı, Ramazan Bayramı, Yüksek Öğretime Geçiş, KPSS, Açıköğretim, Liseye Geçiş sınavlarında toplu taşımanın ücretsiz olması teklifleri gündeme alınarak oy birliği ile komisyonlara havale edildi.

 

İndirim konuları komisyon raporları hazırlandıktan sonra bu hafta Meclis’te oya sunulacak.

 
SUYA İNDİRİMİN DE ÖNÜ AÇILDI

 

Öte yandan İBB meclisinde yapılan İSKİ Genel Kurulu’nda suya yüzde 40 indirim yapılması teklifi de gündeme alınarak komisyonlara havale edildi. İndirim 15 Mayıs Çarşamba günkü oturumda oylanacak.

 
UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KOMİSYONU

 

Ayrıca İmamoğlu’nun kurulmasını istediği ve AKP oylarıyla reddedilen uyuşturucu ile mücadele komisyonunun kurulmasının da önü açıldı.

 
“İMAMOĞLU’NUN DEDİĞİ OLUYOR”

 

CHP grup sözcüsü Tarık Balyalı “Muhalefet dersini iyi çalışmış, çok ciddi soru önergeleri getirmişler. İmamoğlu çok güzel olacak demişti, oluyor. Ekrem İmamoğlu’nun esintisi yetti. 23 Haziran’dan sonra fırtınaya dönecek” dedi.

 

 

Kaynak: Özlem Güvemli/Sözcü

Ekrem İmamoğlu yok ama vaatleri bir bir kabul ediliyor