Ekrem İmamoğlu: Tarihe not düşülecek günleri beraber yaşayacağız

Ekrem İmamoğlu: Tarihe not düşülecek günleri beraber yaşayacağız
21 Aralık 2018 13:42

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu, “Tarihe not düşülecek günleri beraber yaşayacağız” dedi.

 

 

Leyla Kılıç / Cumhuriyet

 

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, “Siyasi rakip kimmiş, kim atanacakmış bilmiyoruz. Bilmediğimiz gibi de önemsemiyoruz. Çünkü bizim önemsediğimiz tek şey var; İstanbullu hemşerilerimiz, onların ihtiyaçları ve sorunları” dedi.

 

Dün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ziyaret eden İmamoğlu, düzenlenen basın toplantısında konuştu. İmamoğlu, “Tarihe not düşülecek günleri beraber yaşayacağız. Yoğun bir süreç içindeyiz. Ancak başlangıç güzel olmalı dedik ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de ziyaret ederek sorumluluğumuzun büyük olduğunu ve bu sorumluluğu taşıdığımızı manevi huzurunda paylaştık” dedi. Seçim kampanyalarında kutuplaşmadan ve partizan tutumdan uzak duracaklarını söyleyen İmamoğlu, “Hepimizin çok güzel bir İstanbul hayali var. Yani İstanbulluya sorduğunuzda yüzde 60’ının ‘bir fırsat bulsam bu ili terk ederim’ demeyeceği bir İstanbul. Çocukların geleceğe umutla baktığı, kadınların mutlu ve özgürce bu kenti yaşadığı bir İstanbul istiyoruz. Seçim sürecinde bizim anlayışımız; Türkiyemizi ve İstanbulumuzu en fazla rahatsız eden partizan tutumdan uzak ve siyaset üstü bir dille yerel yönetim anlaşıyıdır” diye konuştu. Ekrem İmamoğlu, siyasi kadrolarda kadının ve gençliğin hâkimiyetinin artacağını ve kadrolarında bunu tüm İstanbulluların göreceğini söyledi.

 

‘Başaracağız’

 

Kaftancıoğlu da “İstanbulluların artık daha fazla havaya, daha fazla yeşile, daha fazla işe, daha fazla aşa, daha fazla kardeşliğe ve kucaklaşmaya ihtiyacı var. Bunu hep birlikte başaracağız. Adayımız sensin İstanbul ve Ekrem İmamoğlu artık İstanbul” diye konuştu.

 

Sabah’a yalanlama

 

İmamoğlu, Sabah gazetesinde dün hakkında çıkan “CHP İBB adayı Fetö Şüphelisi” başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. Ergenekon davaları döneminde bu yapıyla mücadele ettiğini belirten İmamoğlu, “Beylikdüzü’nde şahsımdan para ve ihale isteyen ve bu nedenle hakkında şantaj soruşturması ve muhtelif dava ve soruşturmalar yürütülen iki kişi, ‘kendilerine hakaret ettiğim gerkçesiyle FETÖ’cü olabileceğim’ iddiasıyla 2016’da hakkımda şikâyette bulunmuştur. Defalarca savcılığa dilekçe yazmamıza rağmen ne tarafım ifadeye çağırılmış ne de soruşturmanın yürütülmesi bakımından herhangi bir işlem yapılmıştır. Bu süreç içerisinde bu kişiler tarafıma ‘FETÖ’cü’ dedikleri için hem ceza almış hem de manevi tazminata mâhkum olmuşlardır. Ayrıca içlerinden bir tanesi FETÖ nedeniyle tutuklanmıştır” dedi.

 

AKP döneminde kendisine ihale verilen bir kişinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklandığını belirten İmamoğlu, “Belediyece hiçbir şekilde para ödenmediği gibi derhal sözleşmesi feshedilmiş, teminatı Belediyeye gelir olarak kaydedilmiş, yani aksine üstüne para alınmıştır. Üstelik başvurumuzla bu kişi kamu ihalelerinden men edilmiştir. Bu süreçte ihalelerin hukuka uygunluğu hakkında doğal olarak tarafıma soruşturma başlatılmış ve takipsizlikle sonuçlanmıştır” ifadelerini kullandı.