Ekrem İmamoğlu, ‘Sinyor’u son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Ekrem İmamoğlu, ‘Sinyor’u son yolculuğunda yalnız bırakmadı
13 Nisan 2019 12:10

İBB’nin yeni Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu, 83 yaşında yaşamını yitiren Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin ”Sinyor”u Can Bartu’yu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

 

 

 

Stada gelen yaklaşık 10 bin taraftar, tezahüratla karşıladığı İmamoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 83 yaşında yaşamını yitiren Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin ”Sinyor”u Can Bartu’yu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

 

İmamoğlu ile birlikte CHP Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek ve Kadıköy Belediyesi’nin yeni ve eski başkanları, Şerdil Dara Odabaşı ile Selami Öztürk de anma törenine katıldı. Yaklaşık 10 bin taraftar da Bartu’yu anma töreninde yerlerini aldı. Bartu için hazırlanan anma töreni için Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’ne gelen İmamoğlu, taraftarlar tarafından, ”Mustafa Kemal’in askerleriyiz” tezahüratıyla karşılandı.

 

İmamoğlu, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlara el sallayarak karşılık verdi. Bazı taraftarlar, şeref tribününe gelerek İmamoğlu ile fotoğraf çektirdi. İmamoğlu, Bartu’nun ailesine ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’a başsağlığında bulundu.

 

Can Bartu’nun eşi ve kızı ile Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri, teknik heyeti ve profesyonel futbol takımının tüm futbolcuları saha ortasında, merhum Can Bartu’nun Türk bayrağına sarılı tabutunu karşıladı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anmada Bartu’nun kızı Gülfer Arığ, eşi Güler Bartu ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç birer konuşma yaptı. Anma Kur’an-ı Kerim okunmasıyla sona erdi. Bartu’nun tabutu, futbolcuların omuzlarında Marmara İlahiyat Fakültesi Camii’ne götürülmek üzere yola çıkarıldı.