Ekrem İmamoğlu: Partizanlığı İBB’den söküp atacağız

Ekrem İmamoğlu: Partizanlığı İBB’den söküp atacağız
16 Haziran 2019 23:00

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım, ortak canlı yayında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

 

 
İsmail Küçükkaya: Kent yoksulluğu konusunda neler yapacaksınız?

 

Ekrem İmamoğlu: Öncellikle ben temiz vakıflara vereceğim demedim, iş birliği yapacağım dedim. Ben her şeyi konuşmaya hazırım. Bu şehrin yoksulluğu var. 3 gençten 1’i işsiz. İki üniversite gencinden 1’i işsiz. Yüzde 15’in üzerinde işsizlik oranı var. Bizim bu tabloda uğraşacağım şey kesinlikle israf.

 

Yoksullukla mücadelede ucuz ve sağlıklı gıda, suda indirim, eğitim seferberliği… İBB’de desteğini mevcutun 5 katına çıkaracağız. 4 aileden birisi bu şehirde açlık sınırının altında. 2020 TL’ye kadar maddi destek sunacağız. Bunların herbirinin maliyeti ortada. Eğitim destek paketinin içerisinde 500 bin öğrencimiz var. İşsizimizin yanında olacağız. 200 bin insanımıza iş bulacağız. Ulaşım indirimlerinde 0-4 yaş arası bebeği olan annelere ücretsiz ulaşım vereceğiz.

 

İsmail Küçükkaya: Kürt seçmen neden size oy vermeli?

Ekrem İmamoğlu: Yoksulluktan bahsettik, kadından anneden bahsettik, ben kimden bahsediyorum? Kürt kökenli vatandaşım mı diyorum? Hayır… Benim vatandaşım diyorum, 16 milyon İstanbullu diyorum. Ben istanbul ittifakının adayı olmak istiyorum dedim. Partizanlığı İBB’den söküp atacağız.

Partiler bir araç, amaç değil. Hizmet için araç. AK Partili hemşehrim de var, MHP’li hemşehrim de var, elbette ki HDP’li hemşehrim de var. Sadece ittifak partilerinin belediye başkanı olmayacağım. İnsanlar birbirine selam alıp vermeyecek duruma geldi. Biz bu milleti eşitlemeye geliyoruz. Bağcılar’daki çocukla Kadıköy’deki çocuğu eşitlemeye geliyoruz.

Barış, özgürlük, eşitlik mahalleden başlar. Biz mahallede demokrasiyi, sonrasında ilçede, şehirde sağladığımız takdirde kimsenin sorunu kalmaz. Partizanlığın yok edilmesinde sayın Binali Yıldırım da mücadele etmeli.

 

İsmail Küçükkaya: İstanbul’da yaşıyorum, Kürt kökenli bir vatandaşım, 23 Haziran’da neden size oy vereyim

Binali Yıldırım: Ben 16 yıldır hizmet yapıyorum, insanların etnik kökenine inançlarına bakmayız. İnsanlarımıza eşit hizmet götürürüz. Particilik seçimlerde olur. Kampanyada partimizin söylemlerini dillendirirsiniz, bitiminde rozetinizi çıkarırsınız. Eğer biz partizanlık yapıyorsak bunu şiddetle reddederiz. İZBAN’ı biz belediye ile birlikte yaptık.

İzmir – İstanbul otoyolunu yapıyoruz, bu mesafe 2 saat 10 dakikaya düşecek. Partizancılık bize yakışmaz. 81 vilayetten gelen kardeşlerimize eşit hizmet vereceğiz, İstanbul’a yapılan hizmet israf değildir. Ben 1994’ten bu yana hizmet ediyorum. 4 buçuk yılda İDO’yu kendi sınıfında bir numara yaptım.