Ekrem İmamoğlu: Mülteci sorununu anlamak için Esenyurt’a geleceksiniz

Ekrem İmamoğlu: Mülteci sorununu anlamak için Esenyurt’a geleceksiniz
10 Haziran 2019 21:00

Ekrem İmamoğlu, Esenyurt’ta düzenlediği mitingde mülteci sorununun çözümü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

 

 

Ekrem İmamoğlu’nun mülteci sorunu hakkında açıklamaları şöyle oldu:

 

İstanbul ve Esenyurt’un bir gerçeği var ki mülteci sorunu: Mülteci sorununu ne yazık ki hep arka cebine attılar. İlgilenmediler. Biz insanlığı iyi biliriz. Biz insana değer veririz. O ayrı. Ama mülteci dostlarımız mülteci olduklarını bilecek.

 

Bu konuda ulusal bir politika geliştirmekten aciz davranananlara ulusal bir politika geliştireceğiz. Bu şehirde olan mültecilerin özellikle kadınlarına çocuklarına elbette destek olacak. Günün sonunda zamanı geldiğinde memleketlerine gitmek zorunda olduklarını elbette anlatacağız.

 

Biz mülteci hukukunun ne olduğunu bilen insanlarız. Kucaklarız, barınma konusunda destek çıkarız. kadınların, çocukların mağdur olmaması için çabalarız.

 

Bu konuda koltuk işgal eden bir belediye başkanı olmayacağım. Ulusal ve uluslararası platformlarda anlatacağım. Sadece plajlardan fotoğraf göstererek bu sorun anlatılmaz. Mülteci sorununu anlamak için Esenyurt’a geleceksiniz.

 

Bu sorunu bu kardeşinizle çözeceksiniz. Bu arkadaşlar çözemez kardeşim. Göreve geldiklerinde ne zaman gideceklerini bilmedikleri için çözemezler. Biz 5 yıllığına geldiğimizi biliriz.