EKREM İMAMOĞLU: Milletin iradesini yok saymak çok büyük bir hatadır

EKREM İMAMOĞLU: Milletin iradesini yok saymak çok büyük bir hatadır
20 Ağustos 2019 17:30

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer´de çökme tehlikesi yaşayan binanın olduğu bölgede incelemelerde bulundu, bina sakinleriyle konuştu. İmamoğlu, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasıyla ilgili bir soru üzerine, “Böyle bir mantıkta, demokrasini teslim ettiği görevleri insanlardan hukuk dışı almak öyle göz çevirmeyle olmaz. Kimsenin sınırsız yetkisi yoktur. Var gibi davrananlar olur ama ülkeye çok şey kaybettirirler. Kendileri zaten kaybetmiş olur, zaten kaybediyorlar. Milletin iradesini yok saymak çok büyük bir hatadır” diye konuştu.

 

 

 

Bahçeköy’de 39 dairenin olduğu 9 katlı binanın iki kolonu patlamış, 120 bina sakini tahliye edilerek çevrede bulunan sosyal tesislere yerleştirilmiş, bina da mühürlenmişti. Bina hakkında bilgi alan İmamoğlu, bina sakinleriyle de konuştu. Ardından açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “İstanbul´da bu tarz riskli binaların çokluğunun olduğunun farkındayız. 17 Ağustos´un yıl dönümünde yaşanan bu evlerin tahliyesiyle ilgili süreçte baktığımızda gönül ister ki keşke İstanbullunun ruhuna su serpecek, onları mutlu edecek cümleler kurabilsek. Ama ne yazık ki on binlerce riskli bina İstanbul´da vardır. Bununla ilgili çok hızlı yol almamız gerekir.” diye konuştu.

 

 

“RAPOR BİRKAÇ GÜNE ÇIKACAK, SONRA YOL HARİTASI BELİRLENECEK”

 

“Burada yaşanan olay ne yazık ki bina ile ilgili riskli bina ön görüsü vardır.” diyen İmamoğlu, “Daireler boşaltılmıştır, 39 dairenin oturanlarının büyük bir kısmı Sarıyer Belediye Başkanımızın sağladığı imkanla sosyal tesislerde misafir edilmektedir. Diğer kısımları da ailelere, komşulara ya da akrabalarına dağılmış durumdadır. Rapor birkaç güne kadar çıkacak. Sonra yol haritası belirlenecek.” diye konuştu.

 

İmamoğlu, “Sürecin netleşmesi lazım. Bu manada komşularımızla dertleştik. Büyükşehir ve Sarıyer Belediyesi yetkilileri ile birlikte ortak hem süreci takip eden hem de ailelerin acil ihtiyaçlarına dair bir acil ekip burada bulunduracağız. Ortak masayı kurup en hızlı şekilde vatandaşımızın sorununu çözmekle yükümlüyüz” dedi.

 

 

Sözcü