Ekrem İmamoğlu: Memleketim üzerinden konuşan zavallılara gülüyorum

Ekrem İmamoğlu: Memleketim üzerinden konuşan zavallılara gülüyorum
15 Mayıs 2019 21:32

İBB’nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, iftarını 600 engelli vatandaş ile birlikte açtı.

 

 

 

Bakırköy Belediyesi’nin düzenlediği iftar öncesinde konuşan İmamoğlu, ‘‘İftar sofralarında siyaseti hiç konuşmadım, konuşmayacağım. Konuşanları da çok da tasvip ettiğimi söyleyemem. Hele hele iftar sofralarında, benim şahsiyetim, ailem, geçmişim ve memleketim üzerinden konuşan zavallılara da buradan gülüyorum. Onlar zavallı” dedi.

 

İşitme engelli vatandaşlar, İmamoğlu’nun isteği üzerine, ”Her şey çok güzel olacak” sloganını, işaret diliyle dile getirdi.

 

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ”10-16 Mayıs Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında, Bakırköy Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen iftar programına katıldı.

 

İmamoğlu’na, ev sahibi sıfatıyla Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de eşlik etti.

 

İmamoğlu, yaklaşık 600 engelli vatandaşın katıldığı iftar etkinliğinde yoğun ilgi ile karşılaştı. Tüm masaları dolaşan ve katılımcılarla anı fotoğrafı çektiren İmamoğlu, işitme engelli vatandaşlarla işaret diliyle anlaştı.

 

Bazı vatandaşlar, ağlayarak İmamoğlu’na sarıldı. Vatandaşları teskin eden İmamoğlu, ”Bunların yüreği güzel” dedi. İmamoğlu, iftarını vatandaşlarla birlikte açtı.

 

Kısa bir konuşma yapan İmamoğlu’nun sözleri, tercüman aracılığıyla işaret diline çevrildi.
”ÖNEMLİ OLAN SEVGİ, SAYGI VE HUZUR”

 

İftar sofralarında siyaset yapmadığını ve yapmayacağını belirten İmamoğlu, Ramazan’ın iftar, arınma, aydınlanma, paylaşma, sevme, anlama ve birbirine sahip vakti olduğunu vurgulayarak, ”Bu dünyada en önemli olan şeyler sevgi, barış ve huzur. Ama ne yazık ki bizler dünyayı zorlaştırıyoruz” dedi.

 

İstanbul’un en özel insanlarıyla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirten İmamoğlu, ”Tüm engelli kardeşlerime, mutlaka bu şehrin engelsiz, erişilebilir ve her hemşehrimin keyif aldığı bir şehir olması için mücadele edeceğim. İBB’ni seçilmiş Başkanı olarak, orada çalışan her kardeşimin İstanbul’la ilgili hangi adımı atıyorsa, mutlaka engelli vatandaşlarımızı ve hemşehrilerimizi düşünerek atmasını sağlayacağımı hepinizin bilmesini istiyorum” diye konuştu.

 
”HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

 

”Burası iftar sofrası, çok fazla konuşup sizi yormak istemiyorum” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

 

”İftar sofralarında siyaseti hiç konuşmadım, konuşmayacağım. Konuşanları da çok da tasvip ettiğimi söyleyemem. Hele hele iftar sofralarında, benim şahsiyetim, ailem, geçmişim ve memleketim üzerinden konuşan zavallılara da buradan gülüyorum. Onlar zavallı.

 

Gerçekten zavallı. Size olan güvenimle ve sevgimle, sizlerin benimle sevgiyle kucaklaşmanızdan duyduğum özgüvenle, bu şehrin 16 milyon insanının birbirine yardım ettiği bir gelecekte, hep bir arada olmak duygusuyla size son olarak şunu söylüyorum. Yavaş yavaş söyleyelim: Her şey çok güzel olacak. Hepinizi çok seviyorum.”

 

İşitme engelli vatandaşlar, İmamoğlu’nun isteği üzerine, ”Her şey çok güzel olacak” sloganını, işaret diliyle dile getirdi.

 

İmamoğlu, konuşmasının ardından vatandaşlarla birlikte iftarını açtı. İmamoğlu, iftar sonrasında da vatandaşlarla fotoğraf çektirmeye devam etti.