Ekrem İmamoğlu: İstanbul’da güzel şeyler yapacağız

Ekrem İmamoğlu: İstanbul’da güzel şeyler yapacağız
12 Mart 2019 18:14

Mısır Çarşısı girişinde alkışlarla karşılanan CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlar tarafından adeta ”sevgi çemberi”ne alındı.

 

 

 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında sürdürdüğü çalışmalarına sağanak yağmur altında devam etti.

 

İmamoğlu’nu Mahmutpaşa ve Sultanhamam sokaklarında gören vatandaşlar, CHP adayı ile ”selfie” yapabilmek için birbirleriyle yarıştı.

 

Yağmur altında gerçekleşen seçim turunun en ilginç anı, İmamoğlu ile Siirtli olduğunu söyleyen Kadriye Siriş adlı vatandaş arasında yaşandı.

 
”İstanbul’da güzel şeyler yapacağız”

 

İmamoğlu, 25 yıl önce hastanede dayak yediğini söyleyen Siriş’e, ”O zamanın yöneticileri yanlış yapmış” yanıtını verdi. Siriş, İmamoğlu’na, ”Sen çok kaliteli adamsın. Bir şey söyleyeyim kalbin kırılmasın. Eniştemin yanında dursan olmaz mı? Vallahi eniştemi seviyorum, ama sen de iyi adamsın, kalitelisin” deyince, CHP adayından, ”O seçildi zaten. Cumhurbaşkanı oldu. Biz de İstanbul’a seçileceğiz” yanıtını aldı.

 

Siriş, ‘Eniştemi çok seviyorum, sen de onun yanında dur, kurban olayım. Git onun yanına. Sen kalitelisin. Ben, Emine Hanım’ın köylüsüyüm, eniştem dağları deldi” deyince, İmamoğlu da ”Biz de İstanbul’da güzel şeyler yapacağız” yanıtını verdi.

 
”Ekremoğlu!”

 

İmamoğlu’nun yağmur altındaki seçim turu, Mısır Çarşısı’na girince ”kuru bir şekilde” devam etti.

 

Çarşı girişinde alkışlarla karşılanan İmamoğlu, vatandaşlar tarafından adeta ”sevgi çemberi”ne alındı.

 

Bu sırada yaşlı bir vatandaş ile tokalaşan İmamoğlu, onun elini öptü. Yaşlı adam da İmamoğlu’nun elini öpünce ilginç bir görüntü oluştu.

 

Bir kadın vatandaş da ”Size bayılıyorum. İnşallah kazanırsınız” diyerek İmamoğlu’na iltifat etti. İmamoğlu, kendisini takip eden yabancı basın mensuplarını talebi üzerine, yöresel ürünler satan bir dükkanda poz verdi.

 

Bu sırada bir vatandaşın, İmamoğlu’na, ”Ekremoğlu’‘ şeklinde seslenmesi gülüşmelere neden oldu.

 

Bir esnaf da ‘‘Ekrem Ağabey, kurtar bizi bunlardan” diyerek, İmamoğlu’na desteğini iletti.

 

İmamoğlu’nun Eminönü Meydanı’nda yapmayı planladığı miting, sağanak yağmur nedeniyle iptal edildi.