Ekrem İmamoğlu Eyüpsultan’da seçim turu yaptı

Ekrem İmamoğlu Eyüpsultan’da seçim turu yaptı
25 Mart 2019 17:36

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan’da seçim turu yaptı.

 

 

 

 

Yeşilpınar Özlem Çarşısı’nda esnaf ziyaretlerinde bulunan İmamoğlu’nun, 10 yaşındaki Ecem isimli kız çocuğuyla yaptığı sohbet, ilginç anların yaşanmasına neden oldu.

 

Ecem, İmamoğlu’na, ”Dün mitinginize katıldım. Size bağırdım ama beni duymadınız. Çok üzüldüm” dedi.

 

 

İmamoğlu, Ecem’e, ”Çok kalabalıkta, duymamışımdır” yanıtını verdi. Ecem’in, CHP’yi ”Çocukların partisi” olarak tanımlaması, İmamoğlu’nun çok hoşuna gitti. İmamoğlu, ”Oooo! Siz, mesajı almışsınız. ‘Çocukların partisi’. Bayıldım bu isme. Çok sevdim bu tanımı” diyerek, memnuniyetini dile getirdi.

 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Eyüpsultan’daydı.

 

Yeşilpınar Özlem Çarşısı’nda esnaf ziyaretlerinde bulunan İmamoğlu’na, CHP Eyüpsultan Belediye başkan adayı Emel Bilenoğlu da eşlik etti. Vatandaşlar ve esnaf, İmamoğlu ve Bilenoğlu’na yoğun ilgi gösterdi. İmamoğlu, bir dükkanda, 2 küçük çocuk ile karşılaştı. Çocuklar ve İmamoğlu arasında renkli diyaloglar yaşandı.

 

Ecem isimli 10 yaşındaki çocuk, İmamoğlu’na, ”Dün, sizin mitinginize geldik” deyince, İmamoğlu, ”Sevdiniz mi” dedi. Ecem de ”Evet sevdik, arkanızdan bağırdık ama duymadınız. Çok üzüldüm” dedi.

 

İmamoğlu, ”Çok kalabalıktı, o yüzden duymamışımdır” dedi. Ecem’in CHP’yi ”Çocukların partisi. Siz öyle dediniz ya dün” olarak nitelemesi üzerine İmamoğlu, ”Oooo! siz mesajı almışsınız. Çocukların partisi. Bayıldım bu isme. Çok sevdim bu tanımı” yanıtını verdi. Ecem, ”Öğretmenimizin selamı var. Size dua ediyorlar” deyince, İmamoğlu da çocuklara, öğretmenlerine selam söylemelerini iletti.

 
”Annem AK Partili’ydi, sizin sayenizde CHP’li oldu”

 

İmamoğlu’nun Eyüpsultan turunda, duygusal anlar da yaşandı. Ağlayarak İmamoğlu’na sarılan bir kadın vatandaş, ”Annem AK Partili’ydi, sizin sayenizde CHP’li oldu. Her gece size dua ediyor” dedi.

 

İmamoğlu, sarılarak, vatandaşı teskin etti ve ‘‘Size mahcup olmayacağız” dedi. İmamoğlu’nun dükkan ziyaretleri yaptığını gören 6 çocuk, bir arabanın üzerine çıkarak, ”Ekrem Başkan” tezahüratı” yaptı.

 

Çocukların tezahüratına kayıtsız kalmayan İmamoğlu, yanlarına giderek fotoğraf çektirdi. Yol üzerindeki bir tatlıcıya da uğrayan İmamoğlu, bir sürprizle karşılaştı. Dükkan sahibi, bir tatlısının adını, ”İmamoğlu” koyduğunu söyledi. Tezgahın arkasına geçen İmamoğlu, ”Ne alırsınız? Baklava vereyim mi?” diyerek, gazetecilere espri yaptı.