Ekrem İmamoğlu, canlı yayında açıklamalarda bulunuyor

Ekrem İmamoğlu, canlı yayında açıklamalarda bulunuyor
24 Mayıs 2019 22:03

İBB’nin seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, TV5 yayınında Yıldıray Oğur ile Medya Analiz programında açıklamalarda bulunuyor.

 

 

 

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

 

Elbette Ramazan biraz ruhunu değiştiriyor sahanın. Biraz da faydalı oluyor. Ramazan ayına uygun olmayan diller de kullanıyor. Bizde dikkat etmeye çalışıyoruz. Fırsat buldukça sahalarda olamya çalışıyoruz.

 

Yıldıray Oğur: Binali Yıldırım da kabul etti TV5’e gelmeyi. Belki 3 adayı birlikte misafir ederiz. Açıklama yaptı. Yanlış anlaşıldı. Düzeltti. Siz kabul ettiniz, o da kabul etti.

 

Ekrem İmamoğlu: Rakibime pas atarak kabul etmedim. Epeydir tekrar ediyorum. Son söylemi iki kişi karar verir diye. Bu süreçten sonra ne yapılır. Bilemiyorum. Ben açığım, netim. Net bir tavrı var ise danışmanları danışmanlarımla iletişime geçebilkir. Ekrem eyin yaşı genç derse ona da açığım, idiyalagoa açığım.

 

“Ana akım medyaya eleştiri getirdiniz. Ambargo sansür değişmiş durumda nasıl görüyorsunuz?” sorusu üzerine Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

 

Emin değilim açıkması. Mecraları takip ediyor arkadaşlarım. Prensiplerine sıkı sıkıya bağlı kurumlar da var. Taraf olan kurumlar da var.

 

Bazıları sert, İftira dolu. Süreci böyle taşıyan medya kurumları da var. Ayrım yapmadım. Her kuruma gittim. Bu hafta da gittim. O gün yaşananlar programı sunan üzerinden tartışıldı. Ama ben kuruma bakarım, kurumun samimiyetine, tavrına bakarım. Durumu Sözcü TV’de de ifade ettim. Kameraman arkadaşlarımın işinden atıldığını duydum.

 

Yıldıray Oğur: CNN Türk yalanladı.

 

Ekrem İmamoğlu: Hadi öyle olsun diyelim. Bazı kurumlar var topluma mal olmuş Hürriyet gibi. Ben o kurumlar lekenlensin istemem. İnternet sitelerini farklı kişiler yönetiyor diyorlar. 31 Mart’tan sonra seçimi kazanmışız. Anasayfada bizimle ilgili düşen haber yok. Medyadaki süreç. Başka ilişkiler var. Ben şöyle değerlendiriyorum. Geçiş süreci. Toplum bazı dönemleri yaşamak zorunda. Toplum bunu görüyor. Niye milyonlarca insan bizi sosyal medyadan takip ediyor. Medya bu süreci görse sosyal medya bu kadar revaçta olmaz.

 

Katılmaktan zevk alıyorum. Daha önce de aynı şeyi söyledim. Beni öven değil sorgulayan tavrınız var.

 

Ekrem İmamoğlu, “AA, TRT sizi takip ediyor mu?” sorusuna yönelik olarak şunları söyledi:

 

Her zaman takip ediyorlar. Ellerini sıkıyorum. Sırtlarını sıvazlıyorum. Onlar emekçi kardeşlerim. Ama çektiklerini ne kadar yayınlıyorlar bilmiyorum.

 

AA’nın da işvereni var. Devletin bir kurumunun hadi anlarız hükümete karşı zaafiyetleri var. Ben genel müdürü olsam yüzüm olmaz. Bana yapılan bir şey değil. Çuvalladınız. 12-13 saat veri veremediniz bu ülkeye. AA’yı vurguluyorum çünkü sizin bizim cebimizden alınan vergilerle maaşlarını alıyorlar.

 

İmamoğlu, “YSK’nın gerekçeli kararıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

 

Okumaya tabii ki fırsatım yok. Arkdaşlarımdan özetimi aldım. Ben de yaptım. Yaptığım şeyi söyleyeyim. Edebiyat dersinde iyi çalışmadığım zaman sayfalar dolusu yazarım, düşük not alırım. Cevap da yoksa dolaşır dururum. Ama bir sayfa yazarsınız dersinize çalışıp 10 alırsınız. Milletin gözünde sıfır hükmündedir. Muhalefet şerhlerini ayrı tutuyorum. 84 sayfası YSK’nın yazışmaları, 104 sayfa gelen cevaplar, 12 sayfa AKP’nin dilekçesi. 38 sayfa da karşı oy yazısı var. Geri kalan 12 sayfadada 7 üyenin 17 gün boyunca yazdıkları boş sayfa var. Dağ fare doğurdu. Tutarsız. O gün söylediklerinden sonra bahane oluşturmak sebep oluşturmak adına bahane üretilmiş. Sandık kurulu sayısı çoğaltılmış. Çok yanlışlar var ortada.

 

Genel Başkan yardımcısının o sözücü çok sevdim. Sanki bu insanlar ilk defa oraya gelmiş, davet edilmiş, bu insanlar öğretmen çocuklarımızı emanet ediyoruz, bankacılar paramızı emanet ediyoruz.

 

Yazık gün mü oldu? Sayısını sayamıyorum. Kimi soruşturdunuz? Bize iftira atanlar çarşaf çarşaf sayfalara dökerdi. Hayatım boyunca onlara bir avuç insan diyeceğim. Bir avuç insan 82 milyonun kaderiyle oynadı. Sayım döküm cetvellerinde eksik olan sayının sadece 9’unda kamu görevlisi olmayan, listeyle denk düşen sandık var. 123 sayım döküm cetveli eksik olan sandık var. 9’u kamu görevlileri eksikliğiyle örtüşüyor.

 

Bu işe şerh koyan hakimlerden bir tanesi seçimlerin iptal olması için sayım döküm cetvelleri gerekçe değildir.

 

Rakibimiz bunu anlatırken topluma şaşkınlığa düşünüyorum. Büyük oyun var diyorlar ya.

 

Bizde de var ıslak imzalı. Muhtemelen AK Parti’de de var. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Tarih yazıyor.