Ekrem İmamoğlu: Biz hiçbir yayınla ilgili talepte bulunmayız

Ekrem İmamoğlu: Biz hiçbir yayınla ilgili talepte bulunmayız
13 Mart 2019 22:44

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CNN TÜRK’te katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Kendisine yönelik “Neden sosyal medyada ‘İmamoğlu’na medyada ambargosu’ etiketleri kullandınız?” sorusuna, “Ne CHP, ne de ben böyle bir şey yapmadım. Kamuoyunun böyle bir inancı varsa, siz kendinize sordunuz mu? Bu kanalda bir şeyler ters mi gidiyor? Ya da yayın politikanızda bir eksiklik var mı? Çünkü biliyorsunuz eşitlik duygusu önemli. Kamuoyu bunu ölçüyor. Muhtemelen böyle bir kaygı hissetmiş olabilirler ama bu bizim ne şahsıma ne de kurumsal olarak partimize yönlendirecek bir suçlama asla olamaz. Biz zaten böyle bir süreci ne destekler ne de yanında yer alırız. Ama kamuoyu böyle bir intiba edinmişse bence sizin de bu soruyu kendinize sormanız lazım” ifadelerini kullandı.

 

 
“HİÇBİR YAYINLA İLGİLİ TALEPTE BULUNMAYIZ”

 

Sunucunun ‘Sizden bana bu programa çıkmak için bir talep gelmiş ve ben sizi reddetmiş değilim, böyle bir şey olmadı” demesi üzerine İmamoğlu, “Biz hiçbir yayınla ilgili talepte bulunmayız. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayıyım. Benim hiçbir televizyon kanalına böyle bir talebim olmaz. İnsanlar eşitlik ister ama ben sizin bu söyleminizden anladım ki, siz beni yakında ortak bir yayına davet edeceksiniz. Bunu ben eşitlik osun diye söylüyorum. Eşitlikçi bir bakış açınız varsa ve kendinizi bu anlamda rahat hissediyorsanız, demek ki beni de yakın bir zamanda ortak yayına davet edeceksiniz” dedi.