Ekrem İmamoğlu: Benim liderim Mustafa Kemal Atatürk

Ekrem İmamoğlu: Benim liderim Mustafa Kemal Atatürk
15 Nisan 2019 20:40

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy’de yurttaşlara hitap etti.

 

 

 

 

İBB’nin yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeniden Bakırköy Belediye Başkanı seçilen Bülent Kerimoğlu’nu ziyaret edip, kutladı.

 

 

Daha sonra vatandaşlara konuşan İmamoğlu, ”Diyorlar ki, ‘Seçildin ama meclis sende değil’. Ben, İstanbul’un aleyhine hiçbir şey yapmam. Kişilere ve partilere hizmet etmem. Ben, 16 milyon İstanbulluya hizmet ederim. Her toplantımızı, meclisimizi, kurullarımızı naklen yayın yapacağım. AK Partili, MHP’li ilçe belediye başkanlarımız İstanbul’un lehine bir karar aldıklarında hepsini alkışlayacağım. Eğer İstanbul’un aleyhine, birilerinin dediğini yapmak adına karar alırlarsa, 16 milyon insana hesap veremezler” dedi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeniden Bakırköy Belediye Başkanı seçilen Bülent Kerimoğlu’nu makamında ziyaret etti.

 

Kerimoğlu’nu tebrik eden İmamoğlu, daha sonra belediye binası önünde toplanan vatandaşlarla buluştu. Yaklaşık 10 bin kişilik coşkulu bir kalabalığın katıldığı mitingde ilk konuşmayı Kerimoğlu yaptı.

 

Kerimoğlu’nun ardından, ”Mazbatayı ver, İmamoğlu’na mazbatayı ver” tezahüratı eşliğinde mikrofonu alan İmamoğlu’nun konuşmasının satır başları şunlar oldu:
”Mazbatayı gönlünüzden aldım”

 

– Ben, sizin gözlerinizden, gönlünüzden en güzel mazbatayı aldım. Dünyanın en mutlu insanıyım. Sorumluluk doluyum. Sorumluluk ve mesuliyet duygusu tüm benliğime işlemiş durumda. Allah şahit. 7/24 çalışmaya hazır olduğumu bilmenizi istiyorum. İstanbul’un her anını, her sokağını, her mahallesini, her ilçesini hep birlikte ayağa kaldıracağız. Biz, İstanbul’daki yaşam kalitesi Bakırköy’de neyse, Bağcılarda da o olacak. Büyükçekmece’de neyse, Esenler’de de o olacak. Kadıköy’de neyse, Ümraniye’de de o olacak. 25 yıldır yönetip, ihmal ettikleri ne varsa, bu kardeşiniz eşitlikçi ruhuyla, demokrat anlayışıyla tüm İstanbul’a aynı eşdeğer hizmeti sunmakla onur duyacak.
”Ortaya hangi bahaneyi koydularsa çürüttük”

 

– Ben size, öncü bir müjde vereyim. Ortaya hangi bahaneyi koydularsa çürüttük. Geçersiz oyları bir daha sayalım dediler, saydık. Bazı ilçelerin tamamı sayılsın dediler, sayıldı. Yetmedi, bazı sandıkları özel olarak sayalım dediler, sayıldı. Yetmedi, Büyükçekmece’de 2007’den beri olan seçmen kayıtlarından insanları taramaya kalktılar, orada da bir şey çıkmadı. Baktılar olmuyor, Maltepe’de acaba bir şey olur mu dediler, ona da YSK izin vermedi. Şimdi, Allah’ın izniyle, yarın sayım işi biter. Bakın kalbimi Allah biliyor, bu kardeşinize inanın. On binlerce gönüllümüz, CHP’liler, İYİ Partililer ve bir çok siyasi partiden arkadaşlarımız, sandık güvenliğimiz için çok büyük mücadele verdiler.
”Kimseye mızıkçılık yapmam!”

 

– Ben, futbol oynadım. Kaleciysem, gol yediysem, hakem de vermediyse, ”Goldür” diyen bir kaleciyim. Kimseye mızıkçılık yapmam. Kazandıysam kazandım, kaybettiysem kaybettim. Hiç kimse, malını mülkünü devretmiyor. 16 milyon insanın adına, 25 yıldır bu şehri yönetirken, bu millet size oy verdi. Gidip, görevinizi teslim aldınız. Gün, başka bir gün. Millet baktı, dedi ki, ”Bir tarafın enerjisi düşmüş”. Bir tarafa baktı, enerji çok. Kararını verdi. Aradaki fark, azmış, çokmuş. Bir oyla bile millet seçtiyse, seçti. Baktım bugün bahane üstüne bahane. Ben ne dediklerini de anlamadım. Yani günün sonunda bu seçimin sonucu, yarın bağlanacak. Olağanüstü itiraz hakları vardır. Anayasa’ya, kanuna saygılıyız. Ama YSK, bu süreçte, kararını en hızlı şekilde vererek demokrasimize, birliğimize ve beraberliğimize hizmet etmelidir. YSK’ya güveniyoruz. Kaldı ki bu seçim, ne ilk ne de son seçim.
”Gençlere umut olmaya geliyorum”

 

– Çok çalışacağım. Bu şehirde birçok sorun var. İstanbullularla beraber, büyük bir sorumluluğun başlangıcındayız. İstanbul için seferberlik başlatacağız. Bu şehrin çocuklarına ve gençlerine hizmet etmeye geliyorum. Onlar, benim ailemin bir ferdi. Gençlere umut olmaya geliyorum. Gençler ve çocuklar, bu ülkenin geleceği. Bizi, bölmeye, parçalamaya ve ayrıştırmaya çalıştılar. Değerlerimiz bütün. Bayrağımız bir. Bu cennet vatanın, bir karışını bile kimseye vermeyiz. Hep sayarlar… Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i. Bu ülke için Türk vatandaşım ne kadar teminatsa, Kürt vatandaşım da o kadar teminat. Herkesin inanç özgürlüğü bizim şiarımızdır. Kul ile Allah arasındaki alana girmeye çalışanlara fırsat tanımayacağız. Bu şehre huzuru ve geleceğe umutla bakmayı vadediyoruz. Miting alanlarında eskiden daha çok erkekler olurdu. Burada görüyorum, bu alanın yüzde 60’ı kadın. Bu siyasi harita, bu siyasi dönüşüm, bu şehirdeki değişiklikteki devrimin en ön safında ey kadınlar, olmaya hazır mısınız?
”Liderim Mustafa Kemal Atatürk”

 

– Diyorlar ki, ”Seçildin ama meclis sende değil”. Ben, İstanbul’un aleyhine hiçbir şey yapmam. Kişilere ve partilere hizmet etmem. Ben, 16 milyon İstanbulluya hizmet ederim. Her toplantımızı, meclisimizi, kurullarımızı naklen yayın yapacağım. AK Partili, MHP’li ilçe belediye başkanlarımız İstanbul’un lehine bir karar aldıklarında hepsini alkışlayacağım. Eğer İstanbul’un aleyhine, birilerinin dediğini yapmak adına karar alırlarsa, 16 milyon insana hesap veremezler. Şu siyasi işler, partizanlıklar bitsin. Normalleşelim. Çocuklarımız ilimi, bilimi, aklı öğrensin. İyi doktorlar, öğretmenler, mühendisler yetişsin. Az siyaset, çok iş üretelim. Bunu başardığımız an biz çağdaş bir toplum oluruz. Yönetici, vatandaşını dinlemeli, sorununu çözebilmeli. Çözemiyorsa, derdini anlatmalı. Ben, devlet adamlığımı ve konuşma anlayışımı, bu güzel terbiyeyi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldım. Benim liderim, o. Sizi mahcup etmeyeceğim. Bu şehre, binlerce yıllık tarihi olan bu kente hizmetin ne kadar kutsal olduğunu biliyorum. Bu duygularımla sürece hazır olduğumu bilin.