Ekrem İmamoğlu: Anıtkabir’de söz verdim

Ekrem İmamoğlu: Anıtkabir’de söz verdim
23 Aralık 2018 09:13

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) üyeleri ile buluştu.

 

 

 

İmamoğlu’nu, CHP’nin Beylikdüzü Belediye başkan adayı Mehmet Murat Çalık, Sivas İmranlı Belediye başkan adayı Murat Açıl, CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü Başkanı Taşkın Özer, ADD üyeleri, CHP Beylikdüzü gençlik kolları üyeleri, partililer ve yurttaşlar karşıladı. ADD üyeleri başarılarından dolayı İmamoğlu’na plaket takdim etti. Organizasyonda konuşan İmamoğlu, ADD üyelerinin ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yeni nesillere tanıtmak gibi önemli çalışmaları olduğunu söyleyerek “Mustafa Kemal Atatürk’ü tanımak, onu hissetmek çok önemli. Toplumda yanlış anlaşılmalar varsa burada bulunan herkesin kendini sorumlu hissetmesi lazım. Atatürk’ü tanıtmak ve hissettirmeye çalışmamız gerekiyor. Bizim amacımız gelecek nesillere, farklı bir metotla Atatürk’ün varlığını anlatmak” dedi.

 

 

‘İstanbul’un ruhunu anlamak lazım’

 

 

İBB adaylığının açıklanmasının ardından Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret ettiğini belirten İmamoğlu, “Ziyaretimde, ‘İstanbul’a hizmet ederken sorumluluklarımı bileceğime manevi huzurunuzda söz veriyorum’ dedim. İnanmak lazım. İnanmak başarmanın yarısıdır. İyi yerel yöneticiler, çok iyi kentler inşa ederler. Ben buradaki heyecanımı, inancımı başarılarımızı göstererek yapmak istiyorum. İstanbul’un ruhunu anlamak lazım. Dün (önceki gün) Fatih Sultan Mehmet’in türbesini de ziyaret ettim. Ona da söz verdim. Çok önemli bir devlet adamı. İnsan ayırt etmeyen, tüm dünya insanlarını yöneten bir yönetici. Biz Fatih Sultan Mehmet’in de Mustafa Kemal Atatürk’ün de kattığı değerleri anlatmalıyız” diye konuştu. Beylikdüzü Belediyesi’ni Mehmet Murat Çalık’a emanet ettiğini söyleyen İmamoğlu, “Mehmet Çalık benim yol arkadaşım. Ona kefilim. Ona baktığınızda beni de göreceksiniz. Beylikdüzü’nde onun kazanması için uğraşacağız. 2019 Mart ayında hem Beylikdüzü’nde hem İstanbul’da hedefimiz çok büyük. Kazanma günü 1 gün ama yönetme 5 yıl. 1 Nisan’dan sonra İstanbul’u yönetme işini düşünelim. Beraber çalışalım. Biz bu süreci hep birlikte aşalım” dedi.