Ekrem İmamoğlu: 17 gündür kayıtsız şartsız mücadele verdik

Ekrem İmamoğlu: 17 gündür kayıtsız şartsız mücadele verdik
22 Mayıs 2019 21:37

İBB’nin seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, Haber Global’de açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Konuşmasına YSK’nın skandal iptal kararından günler sonra açıkladığı “gerekçeli kararı” değerlendirerek başlayan Ekrem İmamoğlu, şunları kaydetti:

Zifiri karanlıkta yıldızlar çok parlaktır dedim. Şu an da insanların gözlerinde o parlaklıkta bir ışık görüyorum. Biz inanılmaz bir enerji kurmuş durumdayız. 31 Mart’ta yaşanan travma. Ben istemezdim o gece yarım saatte bir çıkıp toplumu aydınlatmayı. Benim görevim değil ki. Yönetenlerin görevi.

Sürece en ufak bir sıkıntı getirmemeleri getirmemeleri gerekirdi. Türkiye’ye tarihi rezilliği yaratan Anadolu Ajansı kurumu. Yok hükmündedir. Veri vermeyi kesti. İnsanlara dedik ki: Biz insanlara hakkımızı yedirtmeyiz, sizin de hakkınızı yedirtmeyiz.

Ya kazanacaktık, ya kaybedecektik. Bu kadar basit. İnsanlar hakkımızı savunan biri dedi. 17 gündür kayıtsız şartsız mücadele verdik. Umut sadece bize oy verenler için değil. İstanbul’un büyük bir kısmı.

Meclis üyesi arkadaşlarıma dedim ki: Tek bir şey istiyorum sizden burada çalışan herkese selamınızı, sıcaklığınızı göstereceksiniz. Kim o çalışanlar? Belki aynı mahallede oturuyorsunuz, çocuğunuz aynı okula gidiyor, aynı apartmanda oturuyorsunuz. Giden partizanlar topluyormuş insanları: İmamoğlu sizi işten atacak.

Kendi partilerinde A gitti B geldi. Gidenlerin ekibinden hepsini işten uzaklaştırdılar. Tek bir şartımız var. Alın teriyle çalışacak. Cebinde kartıyla sadece maaş almaya gidene tahammül etmem. 6 mayıs’ta sıkıntı yaratmış olabilirler. 24 Haziran’da hep birlikte kucaklaşacağız.

Ekrem İmamoğlu, Ahmet Hakan’la ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

Benim Ahmet Hakan Bey’in şahsıyla sorunum yok. Beni davet ettiği için tek tartışma konumuz bir belediye başkanının ifadelerini savunur pozisyonda olması.

Kamuoyunun aydınlatılması için hangi soru varsa soracaksınız. Oturduk aklınızdaki soruları soracaksınız cevaplayacağız.

Ancak kurumu aklamıyor.1. sayın Hakan bana süremiz doldu dedi. Elimde pano var, panodan anlatıyorum, süremiz doldu dedi.

Bu programı siz yönetiyorsanız kararı siz mi verirsiniz, rejiyi mi verir, rejiyi arayan yukarıdan biri mi verir bilemem.

Benden sonra yarım saat program yoktu. En azından sözünüzü bitirin sayın İmamoğlu diyebilirlerdi. Sayın Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programı tamamı tekrarı yayınlanan programlar.

O gece yayınlanmadı. Beni kimden kaçırıyorsunuz? Youtube var.

3. Bu da yetmedi. Orada olanları kesit kesit kullanan kanallar oldu. Raporları gördüm sabah. O kanal orada olan bitenlerden tek bir ses kullanmadı.

Ben 31 Mart öncesinde o kurumun politikalarını beğenmediğim için sorun değil. Her yere giderim. Ben siyasi münazara isterim.