Ekonomik kriz iş adamını istifa ettirdi!

Ekonomik kriz iş adamını istifa ettirdi!
20 Şubat 2017 16:19

Son günlerde doların hızlı yükseliş göstermesi iş dünyasında ciddi sıkıntılara neden oldu.

 

 

 

Maden işleri ile uğraşan sanayici ve iş adamı Olcay Kılıç doların hızlı yükselmesi ile 300 kişilik istihdam yaratacak Ankara Bala bölgesindeki alçı ve alçıpan fabrikası projesini askıya almak zorunda kaldı.

 

 

Olcay Kılıç tepkisini ortaya koymak için üyesi olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi Bala İlçe Başkanlığı’na istifa dilekçesini iadeli taahhtlü olarak gönderdi.

 

 

Alçı sektöründe tamamen Bala bölgesinde Fransızların hakim olduğu ve bölgedeki iş sektörünü ele geçirdiği biliniyor.

 

 

Kendisinin byk uğraşlar sonucunda Bala Odunboğazı mevkiinde 16 bin hektar alana sahip alçı taşı ruhsatlı ocağı bulunan Olcay Kılıç’ın 2017 yılı içerisindeki hedefleri arasında Fransızlara  rakip olabilmek ve yerli üretimi teşvik etmek amacıyla yine aynı bölgede 300 kişiyi istihdam edecek alçı, alçıpan üretimi vardı.

 

 

Ancak ekonominin ciddi bir şekilde sarsılması dolar ve euronun hedeflenen parametrelerin üzerine çıkması, iş adamı Olcay Kılıç’ı çileden çıkarrtı. Tüm amacının alçıda ve alçıpanda yerli sermayeye dayalı bir fabrika kurarak hemşehrileri Balalılarla birlikte Fransız sermayesine karşı ayakta durmak olduğunu söyleyen Olcay Kılıç kredi temini için başvurduğu tüm bankalardan ekonomik krizi bahane ederek olumsuz yanıt alması üzerine “Cumhurbaşkanımızın tüm açıklamalarına rağmen bankaların tutum izlemesini protesto ederek Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Bala teşkilatına istifamı gönderdim. Dünyanın en kaliteli saf alçıtaşının bizim ocağımızda bulunuyor. Yaptığımız sondaj çalışmalarıyla 256 milyon ton rezerve sahip olan alçıtaşı ocağımızı Fransızlara mı kaptıralım? ” dedi.

 

 

istifaresim

 

7

1 2 3 4 5 6 8 9 10 11 12