Ekmel Dede’den teşekkür telefonu

Ekmel Dede’den teşekkür telefonu
26 Temmuz 2014 14:56

Cumhurbaşkanı  adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, harçlıklarından biriktirdiği kumbarasındaki 10 lirayı, seçim kampanyasına bağışlayan 8 yaşındaki Zeynep Eylül Bekar’ı Artvin’in Hopa ilçesindeki evlerinden telefonla arayıp teşekkür ederek, “Gözlerinden öpüyorum” dedi.

 
İstanbul Beykoz’da yaşayan Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Harita Mühendisi Hakan Bekar ile eşi ev kadını Zerrin Bekar’ın ilköğretim okulu 2’inci sınıfta okuyan kızı 8 yaşındaki Zeynep Eylül Bekar, ailesinin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun hesabına bağışta bulunması üzerine kendisi de bağış yapmak istediğini söyledi. Küçük kız, harçlıklarından biriktirdiği kumbarasındaki 10 lirayı Ziraat Bankası’ndaki Ekmeleddin İhsanoğlu’nun hesabına yatırdı. Tatil için memleketleri Artvin’in Hopa ilçesindeki evlerine gelen aile, sürpriz bir telefon aldı. Aileyi telefonla arayan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, anne Zerrin Bekar ve küçük bağışçısı Zeynep Eylül ile görüştü.

 

 

“EKMEL DEDESİ OLARAK ONU ÇOK SEVİYORUM”

 

 

Annesi Zerrin Bekar’ın, ‘Sayın Cumhurbaşkanım’ diye hitap ettiği Ekmeleddin İhsanoğlu, “Çok mutlu oldum. Zeynep evladımız vatanperverlik ve milliyetçilik ile Türkiye sevgisi gösterdi. Bu bizlere de örnek olacak. Onunla iftihar ediyorum. Ekmel dedesi olarak onu çok seviyorum” dedi. İhsanoğlu, “Hedefimiz 76 milyona aile reisliği yapmaktır. Herkesi sevgiyle kucaklamaktır. Sevgi ve saygı ile birliği ekmektir. İnsanların kavga etmemesiyle büyük ailemizin huzur içerisinde yaşamasını temin etmek amacındayız” ifadelerini kullandı.

 

 

KÜÇÜK ZEYNEP: KALBİNİZ HEP SEVGİ VE BARIŞ DOLU

 

 

Daha sonra Zeynep Eylül’le görüşen İhsanoğlu, “Çok teşekkür ederim gönderdiğin bağış için. Bu büyük bir jest ve nezakettir. Aynı zamanda vatan sevgisidir. Senin gözlerinden öpüyorum. Muhabbetle kucaklıyorum” dedi. Küçük Zeynep de, “Sizi çok seviyorum. Kalbiniz hep sevgi ve barış dolu” cevabını verdi. Ekmeleddin İhsanoğlu, telefonu alan anne Zerrin Bekar’ın, “Sizi Cumhurbaşkanı olarak Hopa’ya laz böreği yemeğe davet ediyoruz” sözlerini de, “İnşallah” diyerek yanıtladı.

 

 

Zerrin Bekar ve kızı Zeynep Eylül, Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nun kendilerini aramasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.