Ekmek ve içecekte farklı lezzetler

Ekmek ve içecekte farklı lezzetler
10 Ekim 2014 09:32

Değerli okuyucular! Cümle Yüce Türk İslam alemine kazasız, belasız hayırlı Cumalar dileyerek sohbetimize başlayalım.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Sohbetimizin konusu, ekmekte farklı lezzetler, hakkında olacaktır.

 

DEYERLİ OKUYUCULAR!

 

Avokado’ nun bir şifa hazinesi olduğunu hiç düşündünüz mü? Allaha binlerce defa şükürler olsun ki, Türkiye de yetişiyor. Sanayi ötesi toplum ülkelerinde ki kimyasal ilaç sanayicileri tarafından, kimyasal ilaçların kullanmasına ihtiyaç duymayacak meyve ve sebze yetiştiriciliğini, çok ama çok derinden engellenme stratejileri uygulanmaktadır. 23-63 ekseninin Şanlıurfa bölgesinde, Avokado ve daha bir çok meyve yetişir. Harran ve Akçakale de meyvecilik ve sebzeciliğin halen modernleşmemesi dikkat çekici değil midir Allah aşkına! Halk eğitim merkezlerinin, meyve ve sebze yetiştiriciliğine, ayrıca halkın sağlıklı gıdaların, pratik olarak üretilmesinde lokomotif görevi yapmalıdır. Halk eğitim merkezleri, masa başında oturarak bir yazışma merkezleri değil; Türk ekonomisine, sanayisine ve çiftçisine destek olacak, üretimi arttıracak projelerin temel kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacak bir kurum olmalıdır.

 

Harran ve Akçakale belediye başkanlarına bir önerim var:

 

Bu iki ilçede de Avokado rahatlıkla yetişir. İnşallah Mehmet Özyavuz ve Abdulhakim Ayhan ikilisinin müşterek faaliyetleri ile 2015 baharında Avokado meyvesinin dikimini gerçekleştireceklerine Allah’ın izniyle inanıyorum. Ruhunda vatan sevgisi ve vicdan sahibi olan, ağaçlandırmaya önem verir.

 

AVOKADO meyvesini beslenme alışkanlıklarımıza eklememiz gerekir. Çünkü antioksidan bakımından zengindir.

 

Hamile olan kadınların Avokado’ yu taze Zencefil ve bal karışım ile tüketmeleri çok faydalı olduğu modern tıp tarafından da onaylanmıştır.

 

Avokado yaşlılığa neden olan zararlı maddeleri vücuttan ihraç ederek, yaşlanma sürecini azaltarak vücutta hastalıkların oluşmasını frenler. Yaşlanmış cildi güçlendirir.

 

Avokado vücudun protein, yağ metobolizmasında ve karbonhidrat düzenleyici olarak önemli bir etkiye sahip olduğunun bilincinde olup, sezonda tüketmeyi ihmal etmemeliyiz. Ayrıca fitokimyasallar kombinasyonları, kanser hücrelerinin çoğalmasını frenlemede avantajlı bir diyet stratejisi sunabilir. Avokado, muz’dan %35-38 oranında daha fazla potasyum içerir.

 

NUMAN ALADAĞ’DAN AVOKADO REÇETELERİ:

 

REÇETE 1-Malzeme: 1- Dört kilo mayalanmış, kabarmış fırına sürülmeye hazır hamur 2- Dört adet iyice yumuşamış olgun Avokado meyvesi 3- 150 gram taze Zencefil 4-bir su bardağı buğday kepeği.
Hazırlanışı: Olgun Avokadolar ve taze Zencefil mutfak robotunda iyice püre haline getirilip hamur kabına boşaltıp, üzerine buğday kepeğini ilave edip, on dakika yoğurulur, üzeri örtülüp 20 dakika dinlendirip, hamur şekillendirilip fırına sürülür. Fırın sürekli kontrol edilmelidir. Ekmek piştikten sonra, beyaz bir bez üzerine koyup yine beyaz bez ile örtüp 20 dakika dinlendirmeden sonra, Avokado ekmeği yemeye hazırdır.

 

REÇETE-2 Malzeme: Bir adet yumuşamış olgun Avokado, Üç su bardağı süt, Bir yemek kaşığı bal.
Hazırlanışı: Yumuşamış olgun Avokado’ yu soyup çekirdeğin yapışmış zarını temizleyip mutfak robotuna atın, bal ve sütü ilave ederek iyice çırpıp, çay yerine kahvaltınızı bu içecekle yaptığınız zaman, gün boyu sizi tok tutacak ve kilo vermenize de yardımcı olacak. Bu içecek çocukların hastalıklara yakalanmaması için de, çok önemli bir etkiye sahiptir.

 

REÇETE 3- (AVOKADO ÇORBASI) Malzeme: (Üç kişilik) Üç adet yumuşamış olgun Avokado, Bir adet orta boy soğan, 100 Gram taze veya bir tatlı kaşığı toz Zencefil, Bir litrelik Dimes cam şişede domates suyu, Bir buçuk litre su, tuz-karabiber.
Hazırlanışı: Yumuşamış olgun Avokadolar, taze Zencefil ve soğan soyulup hepsini mutfak robotuna koyun iyice çırpıp tencereye boşaltıp, tahta bir kaşıkla kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırın; on dakika daha kaynadıktan sonra indirip sıcak servis yapın. Yağ ilave etmeye gerek yoktur. Çünkü Avokado da doymamış yağ oranı yüksektir. Bu çorbayı aileniz çok sevecektir. Afiyet olsun.

 

YAN ETKİLERİ

 

Kronik böbrek ve safra kesesi sorunu olanlar, doktora danışmadan Avokado tüketmemelidirler.

 

NOT: Avokado sezonunu kaçırmayın. Şifa hazinesi bir meyvedir.

 

Cennet Vatanımızı bizlere kanları ve canları pahasına miras bırakan bütün şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve değerli okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anıyor. Hastalara acil şifalar diliyoruz.

 

ÖZDEYİŞLER

 

Alim ölse de yaşar, cahil ise yaşarken de ölüdür. (Hz.Ali (r.a.) )

Kişi, bulunduğu ülkede kendisinden daha alim birisinin mevcudiyetini kabul ettiği müddetçe, hakikaten alimdir. Kendisini bütün alimlerden üstün gördüğü takdirde, cahilliğini ortaya koymuş olur. (Abdullah Bin Mübarek)

Bilgelik, erdemin annesidir. (İbn-i Sina)

Zevkle hazırlanan yiyecek ve içecekler, en kolay hazmolunandır. (Numan Aladağ)

Doğal yiyecek ve içecekler, gerçekten de kimyasal ilaçları uzaklaştıran ana aktif maddelerdir. (Numan Aladağ)

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun