Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan muhabire tokat gibi cevap

Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan muhabire tokat gibi cevap
21 Temmuz 2014 14:20

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun “Ankara ve İstanbul’da ekmeğin fiyatını biliyor musunuz ?” sorusuna İhsaoğlu, ” Ekmek 1 Lira’dır. Halk ekmeği ise 60 Kuruş’tur. Cevabım yeterli değilse Siz benim ağzımdan istediğiniz cevabı yazabilirsiniz. Çünkü sizin adetinizdir” dedi.

 

 


Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na bir basın mensubu, “Anadolu insanının sizin hakkınızda şöyle bir tespiti var; ‘Ekmeleddin İhsanoğlu, uzun süre halktan kopuk kaldı. Halkın içersine karışamadı.’ Mesela şöyle ilginç bir görüş var ; ‘Eminim ki sloganı ‘ekmek’ olan Ekmeleddin İhsanoğlu, ekmeğin fiyatı nedir bunu dahi bilmiyordur.’ şeklinde görüşler belirtiliyor. Buna ne derseniz ? Ankara’da ve İstanbul’da ekmek ne kadar efendim ?” diye soru yönetti.
İhsanoğlu ise, “Ekmeğin fiyatını bilmiyorsanız ben size söyleyeyim. Ekmek 1 Lira’dır. Halk ekmeği ise 60 Kuruş’tur. Cevabım yeterli değilse Siz benim ağzımdan istediğiniz cevabı yazabilirsiniz. Çünkü sizin adetinizdir” dedi.
Basın mensubu ise İhsanoğlu’na “Ben halkın görüşünü yansıtmaya çalıştım” dedi.