Ekmeğimize dikkat!

Ekmeğimize dikkat!
7 Ağustos 2014 09:58

Değerli okuyucularımız! Değerli okuyucularımızın sağlık yaşamları için, sohbetimizin konusu 23-63 ekseni ve ekmek hakkında olacaktır.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

”İsraf etmeyin; çünkü Allah israf edenleri sevmez.” (Kur’an-ı Kerim)
”Tutumlu olan, muhtaç olmaz.” Hz. Muhammed (s.a.v.)
”Nimet, şükrettiğin zaman baki kalır.’‘ Hz. Ömer (r.a.)
”Basit ve paraya tapan insanlar, sahip oldukları nimetin ve makamın kıymetini elden çıkmadan bilmezler.” (İbrahim Kirazoğlu)

 

23-63 ekseni güneş bölgesidir. Elazığ-Şanlıurfa’da hayat, güzellik yapıcı üç temel besin üstüne kuruludur: Buğday, Zeytin ve Üzüm. Kur’an-ı Kerimde adı geçen bu mübareklerden en saygı duyulanı buğdaydır. 23-63 ekseninde yetişen buğdaydan yapılan ekmek, Cenab-ı Allah’ın elle tutulur bir nimetidir. Elazığ ve Şanlıurfa köylerinde ikamet eden çocuklar ekmeği yemeden önce ve sokakta bulduklarını öperler. Sofra hazırlanırken yörenin vazgeçilmez tırnaklı ekmeği sofranın ortasına konulurdu. Yemek Duası yapılırken çocuklardan hiçbiri gözlerini bu ilahi sembolünden ayıramaz. 23-63 Ekseninde ikamet edenlerin kendilerini besleyen varlığa kutsal bir nitelik verirler. Elazığ’da, Üzümün, cevizin, bademin. Şanlıurfa da Zeytin’nin, Üzüm’ün ise kısmen ve buğdayın birer ”Aziz” patronları vardır, ama ekmeğin patronu Cenab-ı Allah’ın ta kendisidir.

 

Bir dilim 23-63 ekseni ekmeği ısırılırken, insanlarda çeşitli duygular uyanır. Önce mutludurlar, çünkü çok güzel ve lezzetli bir ekmektir. Fırından çıkmış bir dilimi insanı doyurmaya yeter. Sonra da, yeryüzünde birçok insanın, doğal ekmek yerine neler yediğini düşünür ve üzülürüm. Öyle sanıyorum ki, şimdiye kadar hiç bir şey, güzellik yapıcı tahıllarımız kadar değişikliğe uğramadı. Mübarek buğdayı yalnız nişastası kalıncaya kadar has un yaparlar. Hayat kuvvetini kapsayan Ruşeym, B vitaminleri, minerallerin hepsi kaybolmuştur. Ekmek posası soframıza geldiğinde, artık o, Elazığ-Şanlıurfa’lıların dediği gibi, ekmeğe değil hidrofil pamuğa benzemektedir.

 

 

RUŞEYM NEDİR?

 
Ruşeym, her bir ton buğdayın işlenmesinden bir kilogram elde edilen ve E vitamini ve mineral bakımından çok zengin olan bir besindir. Buğdayın Ruşyemi, tanenin filizlendiği bölgedir.

 
Birleşiminde A, E ve B 1 vitamini, leştin, aromatik yağ asitleri ve proteinler ile minerallerden çinko, manganez ve krom bulunmaktadır. Bir çok hastalığın şifaya kavuşması için, bir veliniymettir.

 

 

Biz Elazığ-Şanlıurfa’lılar her türlü devrime karşıyızdır, ama, artık kadınların güçlerinin bilincine varma zamanı gelmiştir. Bu bilince erdikleri zaman öğle mutlu olunur ki. Bundan sonra fırınlardan, tam buğdaydan yapılmış esmer ekmek isteyin. TORKU’nun ürettiği doğal esmer şeker gibi. Eğer ki, tam buğday ekmeği bulamazsanız, o zaman 23-63 ekseninde ikamet eden kadınlarımıza büyük görevler düşüyor: Kadınlarımız evlerinde hem doğal hem de lezzetli ekmeklerini kendilerinin yapma sorumluluğu doğuyor.

 

 

23-63 Ekseni’nin, Türk halkı için stratejik önem taşıdığının farkında mıyız? Türkiye de şu an yaşananların perde arkasında, sanayi ötesi toplum ülkelerinin asıl amaçları Türkiye de ki, haram ve rüşvet yemeye odaklı uzantıları aracılığı ile, su cenneti olan yukarı Fırat ve aşağı Fırat eksenini kapsayan Elazığ ve Şanlıurfa illerinde ne yazık ki, modern tarım engelleniyor. Çiftçiye yabancı sermayeli bankaların teşviki ile sanki bedeva imiş gibi kredi verip, çiftçiyi lüks tüketime alıştırarak ve böylece çiftçinin elindeki arazisine sessiz sedasız göz dikmektedirler. Daha sonra da gözü doymamış ihanet şebekesi dış mihraklar, Türk halkının savaşarak kanlarıyla alınan Cennet Vatanımızda ki toprağa göz dikmeye çalışıyorlar. Türkiye’yi ve 23-63 Eksenini sevenler acaba bu stratejik oyunların farkında mıdırlar?

 

 

Bir zamanlar Suriye ve Irak’ta ekmekler cadde ve sokaklara atılıyordu; bakıyorum o Suriyeliler şimdi Türkiye de bazı farklı illerimizde bir dilim ekmeğe muhtaçlığı yaşıyorlar. Bir örnek verecek olursak; Türkiye de milyonlarca ekmek israf edilmektedir. İsraf edilen bu ekmekler, kısmen de olsa ihtiyaç sahiplerinin açlığını giderilemez mi? O zaman, israf ı önlemek için ilgili kurum ve kuruluşların derhal faaliyete geçmesi gerekmiyor mu? Yüce Türk İslam alemi olarak, ekmeğimize (Modern tarımımıza) sahip çıkmadığımız zaman, Allah korusun onların durumuna düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliriz. Madem ki Müslümanım, rüşvet ve haram yemiyorum diyebiliyorsak o zaman başta Elazığ-Şanlıurfa halkı olmak üzere, ruhlarında Vatan sevgisini taşıyan ve riyakar olmayan herkesin tarımda verimliliği çalışarak üretmesi gerekir.

 

 

Bir insan, riyakar ise, haram ve rüşvet yiyorsa veremeyeceği taviz yoktur. Bu ahlaka sahip olanların namusu, şerefi ve Vatan sevgisi olduğundan bahsedebilir misiniz?

 

 

HİNDİSTAN DAN DOĞAL EKMEK TARİFİ

 
MALZEME: 1- Bir Kğ. Tam buğday unu, 2- yeterince yaş veya kuru hamur mayası, 3- İki adet kırmızı salçalık biber, Yarım kilo domates, 4- Bir ceviz büyüklüğünde Taze Zencefil veya bir tatlı kaşığı toz zencefil, 5- İki çay kaşığı toz şeker, 6- Yumurta büyüklüğünde soğan, 7- 100 Gram havuç, 8- 100 Gram sert klasik peynir, 9- 70 gram Tereyağı, 10- 100 Gram kök kereviz.

 

 

HAZIRLANIŞI: Yıkanabilecek malzemeler yıkanır ve soyularak tüm malzemeler ile beraber mutfak robotunda püre haline getirilip, su yerine hazırladığınız sebze püresini kullanmış olacaksınız. Un, maya, şeker ve sebze püresi ile karıştırılıp iyice yoğurarak üzerini kapatıp, hamurun kabarmasını bekleyin. Hamur kabardıktan sonra, iki adet tepsiye yerleştirilip ısıtılmış fırına sürülür. Alt ve üstünün piştiğini kontrol ettikten sonra, sıcak sıcak servis yaparak yemeye başlayın. Bu doğal ekmeğin lezzetinden vazgeçemeyeceksiniz. Afiyet olsun.

 
NOT: Eğer ki, un az gelirse ilave edip kıvamına getirebilirsiniz. Ayrıca ekmeğin hazırlamasında soru ve önerileriniz olursa, sitemiz aracılığı ile paylaşabilirsiniz.

 

 

Cenabı-ı Allah Büyük Türk Milletinin, ülkesi ve milletinin birlik beraberliği uğruna şehit olanları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu M. K. Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 
Cenab-ı Allah’ın bereketi, şifası ve Selamı üzerinize olsun.

 

 

Doğal Ekmek tariflerimiz devam edecektir. Takip ediniz.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun