Egzamaya doğal şifa

Egzamaya doğal şifa
5 Mayıs 2014 07:23

Saygıdeğer okuyucularımız! Yazımızın konusu, Egzamaya doğal şifa hakkında olacaktır. Cümle Yüce Türk İslam alemine sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimizle yazımıza başlayalım.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl 1996 Hindistan-Batı Himalaya dağları etekleri: Himalaya dağları eteklerinde ikamet eden Müslüman kardeşlerimizle, Cuma namazını eda edip camide çıkarken tanışmak nasip oldu. Tanıştıktan sonra, emir vaki yaparak üç gün beni misafir ettiler. Her evin sofrasında benzer çorbalar vardı. Sorduğumda; bu çorbaları tüketmek egzama rahatsızlıklarına neden olan bağırsak tembelliği ve iltihabını tedavi ediyormuş. Kaynak kişilerden edindiğim bilgileri, siz saygıdeğer okuyucularımızın bilgisine sunup paylaşacağız.

 

ÇORBA TARİFİ 6 KİŞİLİK:

 

Malzeme: 1- Birer adet orta boy hıyar ve kabak, 2- Yumurta büyüklüğünde iki adet soğan, 3- 70 gram taze zencefil, 4- Yarım demet maydanoz, 5- İki adet enginar yaprağı, 6- üç yumurta büyüklüğünde domates, 7- İki adet yeşil tatlı-acı biber, İki adet limon, 8- Beş diş sarımsak, 9- Birer yumurta büyüklüğünde kuru soğan ve kereviz. 10- İki dal Melisa veya Adaçayı tercihen taze olursa daha faydalıdır, 11- İki-üç yemek kaşığı Zeytinyağı ve isteğe bağlı tuz.

 

Hazırlanışı: Sebzeleri yıkayıp, taze zencefil ve soğan-sarımsak soyulup hepsi mutfak robotunda püre haline getirilir. Bir limonu sıkıp Zeytinyağı ile birlikte ayırın, geriye kalan bir limonu iyice yıkayıp ince yuvarlak dilimleyip çekirdeklerini ayıkladıktan sonra pişmekte olan çorbanın içine atın, çorba ile beraber Melisa-Adaçayı ve limon dilimleri de pişmelidir. Yoğunluğuna göre su ilave ederek hafif ateşte kaynamaya başlayınca, limon suyunu ve Zeytinyağını, isteğe bağlı tuz ilave edilir, bir dakika daha kaynadıktan sonra indirilir servis yapılır. Afiyet olsun.

 

NOT: Pişirdiğiniz sebze yemeklerindeki besin değeri, Vitamin ve minerallerinin korunmasını istiyorsanız, toprak kabları (Güveç Vs. gibi) tercih edin. Bu uygulama ile yemekleriniz hem daha lezzetli hem de besin değerlerini korumuş olurlar. Toprak kabları fırına da koyabilirsiniz.

 

REÇETELER:

 

REÇETE 1- Malzeme: 250 Gram tuzsuz taze yayık tereyağı, 400 Gram taze öğütülmüş kına, 200 mlg. (Bir su bardağı) Kantaron yağı.

Hazırlanışı: Tuzsuz tereyağı taze öğütülmüş kına ve kantaron yağı, cam bir kavanoza konur, tahta kaşık ile iyice karıştırıp, ağzı hava almayacak şekilde buzdolabında muhafaza edilir.

Kullanılışı: Sabah ve akşam egzamalı bölgelere parmak ucu ile yedirerek sürülür. Krem sürülen bölge Zeytinyağlı sabun ile iyice yıkanıp, kağıt havlu ile kurulayıp krem sürülmeye devam edilir.

 

ÖNEMLİ NOT: 1- Kesinlikle petrol orjinli, sıvı sabun ve şampuan kullanılmamalıdır.

2- Egzama sorunu olanların strese neden olacak faaliyetlerden uzak durmalı ve temiz havalı yerlerde bol bol yürüyüş yapmalıdırlar.

 

REÇETE 2- Malzeme: Limon, Muz ve bir çay kaşığı vazelin. Hazırlanışı: Bir adet yerli muz, cam kasede tahta kaşık ile iyice ezilerek, üzerine taze sıkılmış bir bardak Limon suyunu ve vazelini ilave edip krem haline getirin. Kullanılışı: Egzamalı bölgelere parmak uçları ile fraksiyon yapılmalıdır. Bu işleme, sabah akşam egzama iyileşene kadar devam edilir.

 

REÇETE 3- Malzeme: Kekik, Zeytinyağı Bal. Hazırlanışı: Bir litrelik cam kavanoza taze kekik doldurulur, üzerine cam veya teneke ambalajda olmak şartıyla sızma Zeytinyağı’nı bir parmak kadar boşluk bırakarak doldurulur. Olgunlaşması: Işık almayan bir yerde, günde iki-üç defa çalkalayarak 30 gün sonra tülbentten süzülür ve hava almayacak şekilde karanlık yerde muhafaza edilir. Kullanılışı: Hazırladığınız kekik yağını eşit miktarda ikiye bölerek ayrı ayrı kavanozlarda muhafaza edin. Sabah aç karnına bir tatlı kaşığı kekik yağı ile beraber bir-iki tatlı kaşığı bal yemeye devam edilir. Ayrıca günde iki üç defa egzamalı bölgelere bu yağ sürülmelidir. Egzamalı bölgeye yağı sürmeden önce sabun ile iyice yıkanıp kurutulur, yağ sürülür.

 

NOT: Egzama sorunu olanların, bol bol taze sıkılmış mevsimsel meyve suyu içmelidirler, lif oranı yüksek sebze ve meyve yemeyi ihmal etmemelidirler. Günde 25-30 adet ağartılmış çiğ payam’ı (Badem) her gün saat 14,00’de yameye devam edilir. Egzamayı tedavi etmenin en iyi yollarından biri, kabız olmamaya dikkat etmektir! Kabızlık birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ay Yıldızlı bayrağının daima dalgalanması uğruna şahadet şerbeti içen Aziz Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve emeği geçenleri şükran ve Rahmetle yad edelim. Gazileri Minnetle Analım. Hastalara dua edelim.

 

Cenab-ı Allah, Büyük Türk Milletini, sağlık, huzur, sadakat ve samimiyetten ayırmayan kullarından eylesin.

 

Bir sonraki yazımızda beraber olmak dileğiyle.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun