‘Eğitime yapılan bu ihaneti durdurun’

‘Eğitime yapılan bu ihaneti durdurun’
24 Nisan 2018 17:31

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin üniversiteden ayrılmasına karşı çıkan akademisyen, öğrenci ve çalışanlar İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsünde bir araya geldi. Grup adına açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Öztürk, “TBMM’den bu yasa tasarısının geri çekilmesini talep ediyoruz. Eğitime yapılan bu ihaneti durdurun” dedi.

 

 

 

İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, İstanbul Üniversitesi ile beraberinde 10 köklü üniversitenin bölünmemesi için İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

 

Grup adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Öztürk, “Türkiye Büyük Millet Meclisine sesleniyoruz; Bu yasa tasarısını durdurun. Yüzlerce yıldır büyüyen ve büyüten bu çınardan elinizi çekin. Bilin ki bu çınar devrilirse altında önce siz kalırsınız. İstanbul Üniversitesi geçmişten geleceğe uzanan bir eğitim ve hizmet yıldızıdır. Bizler, bu yıldıza dönük saldırıları durdurmak için her türlü toplumsal, idari, hukuki yolları kullanacağımızı beyan ediyor, TBMM’den bu yasa tasarısının geri çekilmesini talep ediyoruz. Eğitime yapılan bu ihaneti durdurun” dedi.

 
PROF. DR. RAŞİT TÜKEL: HEP BERABER HAREKET EDECEĞİZ

 

İstanbul Üniversitesi’nin 2015’te yapılan seçimlerinde rektör seçilen ancak YÖK tarafından atanmayan Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ise şunları söyledi: “Bundan birkaç yıl önce birlikte olmanın, mücadele etmenin, daha iyi bir üniversite için hep beraber çaba içerisine girmenin, demokratik ve özgür bir üniversite olmak için çaba göstermenin ne olduğunu bugün burada bir kez daha göstermiş oluyoruz. Bu birlikteliğimiz her daim olacaktır. İstanbul Üniversitesi’ne karşı yönelik bu tarzda bölme ya da üniversiteyi köklerinden koparma ya da üniversiteyi üniversite olmaktan çıkarma yönündeki bütün çabalara karşı hep beraber hareket edeceğiz.”

 

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi (CTF) 6. sınıf öğrencisi ve üniversitenin İntörn doktorların temsilcisi Kıvanç Yangı, lise yıllarından itibaren uzun zaman Cerrahpaşa Tıp Fakültesini düşleyerek ders çalıştıklarını, bunun için gecelerini verdiklerini belirterek, “Tek hayalimiz CTF öğrencisi olmaktı ve koğuşlarında doktor olarak dolaşmaktı. Fakültede yıllarımızı geçirdik, ancak bir gün aldığımız haber derin üzüntüye uğrattı. CTF’nin İstanbul Üniversitesi’nden ayrılması durumu ile karşı karşıya gelindi. CTF’nin öğrencileri, çalışanları, öğretim üyeleri olarak ses tek, ses yürek olduk, CTF’nin İstanbul Üniversitesi’de kalmasını istiyoruz. CTF’nin İstanbulÜniversitesi’den ayrılması, İstanbul Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi ve CTF’nin araştırma fakültesi olmasının önüne geçecektir. İstanbul Üniversitesi Tıp, Gazi gibi kardeş fakültelerimizle birlikte bizler tek ses, tek yürek olarak fakültelerin bağlı olduğu üniversitelerde kalmasını istiyoruz” dedi.

 

Birçok fakülteden bir araya gelen öğrenciler de, yapılan basın açıklaması sırasında ellerinde “Cerrahpaşa’yı köklerinden ayırma” dövizleri taşırken, “Cerrahpaşa bizimdir bizim kalacak, direne direne kazanacağız” gibi sloganlar attı.

 

Basın açıklamasının ardından Tıp Fakülteleri ile beraberinde İletişim Fakültesi öğrencileri, kendi önerilerini ve düşüncelerini konuşabilecekleri bir forum yaparak eylemlerine devam etti.

 

 

Kaynak: Seda Önceler/Sözcü

‘Eğitime yapılan bu ihaneti durdurun’