Eğitim ve Milli Ekonomi

Eğitim ve Milli Ekonomi
16 Eylül 2018 18:14

Değerli okuyucular,  2018-2019 Eğitim yılının, Türk gençliği ve Türk Milleti için, sağlık mutluluk, bereketli ve başarılı bir yıl olmasını, Halkın Habercisi ailesi olarak, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. 
Numan ALADAĞ H&H YORUM
Kıymetli öğretmenler, anne-babalar, okula giden çocuklarınızın sağlıklı ve başarılı olmasını istiyorsanız, ilk önce Milli sermaye ve yerli malının tüketimini öğretmelisiniz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diyor ki: “Ekonomik vurguncu ve fırsatçılarına izin vermeyeceğiz.” Milli seslenişini memnuniyetle karşılıyoruz. O zaman, “Lafla millilik olmaz” diyen TBMM başkanı mühendis Binali Yıldırım’ın, Milli seslenişi sözünün arkasında  olup, geçerli midir? Mühendis Binali Yıldırım’ın sözü geçerli olduğuna, Ağrı-Eleşkirt-Tahir beldesinin Ahıska Türk asıllı olduğu için inanıyorum. Türk her yerde ve her zaman Türk’tür. Damarlarında Türk kanı olmayan bir kişi, “Lafla Millilik olmaz” sözünü cesaret edip kullanamaz.
O zaman, Mühendis Binali Yıldırım’ın, bu Milli seslenişi, bir Türk ve Türk milliyetçisi olarak, söylediğinin geçerli olabilmesi için, acilen okul kantinlerinde içecek olarak satılan,  “Kapitalizmin zehiri”  başta olmak üzere, tüm zararlı ürünlerin satışına izin verilmesin, kanununun çıkmasına öncülük etmesi gerek miyor mu? Tahir beldesi halkının asil evladı Binali bey, haydi önce bir mühendis olarak, yerli malı haftası ve diğer kanunların çıkması için kendini göster.
Erdoğan ve Yıldırım’a öneri:
Okul kantinlerinde, patates çipsi, içecek olan “Kapitalizmin zehiri”, dondurma, merdiven altında üretilen ve ucuz diye kantin işletmecilerinin, daha çok kar elde etmesi duygusu ile sattığı her çeşit ürünün, il-ilçe sağlık yetkililerinin kontrolundan sağlığa uygundur raporundan sonra kantinlerde satışı yapılmalıdır. Ve periyodik zamanlarda kontrollerin yapılması da gereklidir.
Öğrencilerin, hazır gıda ve sağlıksız içecek tüketimi, başarı yerine başarısız olur ve çeşitli hastalıklara yakalanma riski çok yüksektir. Bu da kimyasal ilaç tüketimini arttırıp, yan etkileri ile hastalıkların çoğalmasına sebep olacakrır. Hükümete (Bütçeye) büyük bir ekonomik yük getireceğine dikkat edilmelidir!
Bir milletin, özellikle gençliğin eğitimi, yerli malına önem vererek tüketimini tercih etme ahlakı önemlidir. Çünkü Türk Milletinin mukadderatı söz konusu olduğu yerlerde, onlar iş göreceklerdir.
Gençlik, kendini saran maddi ve manevi çevrede ahlak disiplini, ahlak örnekleri görürse, ahlaksızlığın daima ezileceğinden emin olursa o zaman kendisi de sağlam ahlaklı olarak yetişir. Fakat gençlik, kendisine sözle ahlaki telkin yapıldığı halde rüşvet, iltimas, yalan, vatan sevgisi ve Allah korkusunun olmadığı, haksızlığın hakim olduğunu görürse, işte o zaman onda ahlak buhranı başlar.
Ayrıca Milli ahlak ile eğitime önem veren, şahsi çıkara önem vermeyen, toplumun iyiliğini isteyen her düşünce insanidir.
Milli ülkü ahlakı ile, eğitime önem veren milletleri yüzyıllar boyunca ayakta tutacak enerji kaynağıdır. Milli sermaye ve yerli malına önem veren milletler, fedakar insanlarla doludur. Fedakar insanların çokluğu, her türlü insani meziyetlerle yaşar. şahsi çıkarcılık duygusu olan toplumlar, refah ve dıştan büyüklük içinde de olsa yıkılmaya mahkümdur. Eski Roma gibi..
Yıl 1977 Ankara: Merhum din görevlisi Feyzullah Değerli hoca diyor ki: “Türkler vaktiyle birkaç kere birleşmişler ve mutlu olmuşlardı. Cenab-ı Allah yeniden birleşmeyi nasip edecektir. Bütün Türkler birleşecektir” 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mühendis TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a, hatırlatmak isterim: Bu hatırlatmayı, Erdoğan-Yıldırım ikilisinin, “Milli sermaye, yerli malına sahip çıkalım. Ayrıca ekonomik çıkarcılara (Ekonomik terör)’e izin vermeyeceğiz”, Milli seslenişlerinin gerçekleşebilmesi için, acilen bu konuda ilgili bakanlık yetkililerinin, toplanıp konuyu müzekere edip, alacakları kararların Bakanlar kurulu kararı veya TBMM de, kanun çıkarılarak, derhal uygulamaya konmalıdır.
Ayrıca kantinlerde, Turizm bölgelerinde, lokantalarda, fırınlarda ki, vergi ve KDV  kaçakçılığını önlemek ve bütçe yükünün kısmen de olsa hafifletmek için, Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bilgisi var mıdır? Berat Albayrak, KDV terörüne karşı caydırıcı kanunun çıkması için, Maliye Bakanı olarak  önderlik etmelidir.
Ayrıca Suriye’lilerin, ticari faaliyetleri, vergilendiriliyor mu? Şanlıurfa da ki Suriye’lilerin, ekonomik terör faaliyetleri, Maliye Bakanlığı tarafından mutlaka kontrol etmelidir.
NOT: Sağlıklı bir ğitim için, TBMM de ki, muhalefet partileri acaba ne düşünüyorlar ve bu Milli konu hakkında ilgili bakanlıklar ve hükümet uyarılmış mıdır?
Mahatma Gandhi’nin, eğitim özdeyişleri:
1- “İlişkiler dört ilkeye dayanır: Saygı, anlayış, kabul ve takdir”
2- Tarın ölecekmişsin gibi yaşa. Sonsuza dek yaşayacakmış gibi öğrenin.”
3- Yılda, dün ve yarın hiçbir şey yapamıyacağımız iki gün var.”
4- Ne düşündüğünüzü, ne dediğinizi ve ne yaptığınız şeylerin uyum içinde olduğu mutluluktur.”
5- Düşünmeyi bilenler öğretmene ihtiyaç duymaz.”
6- “Tam çaba tam zafer.”
7- Gerçek servet olan altın ve gümüş parçaları olmayan bir sağlıktır.”
8- Sabrını kaybetmek savaşı kaybetmektir.”
9- Deneyim yoluyla kazanılan bilgi, kitapçık bilgiden çok daha üstündür.”
10- Dünyayı değiştirmek istiyorsanız, kendinizle başlayın.”
11- Hiçbir insan kendi zayıflığı dışında özgürlüğünü kaybetmez.”
12- Amacı bulun. Araçlar takip edecek.”
13- Sevgi yasası en iyi şekilde küçük çocuklar aracılığıyla anlaşılabilir ve öğrenilebilir.”
14- “Gelecek bugün yaptığınız şeye bağlıdır.”
15- “İnsanlar sizin izniniz olmadan sizi incitemez.”
16- “Ne zaman bir rakiple karşılaşırsın. Onu sevgiyle fethet.”
17- “Merhamet, kullanımıyla güçlenen kastır.”
18- Benim hayatım benim mesajımdır.”
19- “Okullar ve kolejler gerçekten Hükümet için katipler açmak için bir fabrikadır.”
20- “Üniversite eğitiminin amacı, ülkenin özgürlüğü için yaşıyacak ve ölecek insanların gerek hizmetkarlarının ortaya çıkarmak olmalıdır.”
21- Dengeli bir akıl, beden, zihin ve ruhun uyumlu bir şekilde gelişmesini gerektirir.”
22- “Bir ülkede tüm eğitim, verildiği ülkenin ilerleyişinin teşvik edilmesinde gösterilebilir nitelikte olmalıdır.”
23- “Kalıcı sorgulama ve sağlıklı meraklılık, herhangi bir tür öğrenmeyi elde etmenin ilk şartıdır.”
Numan Aladağ’dan özdeyişler:
1- “Başarı, kaza değildir. Bu zor bir iş, azim, öğrenme, eğitim, fedakarlık ve en önemlisi, yaptığınız ya da üretime önem vererek öğrenmenin sevgisidir.”
2- “Güç, fiziksel kapasiteden, maddiyat ve makam kapasitesinden gelmez, bu, iradedesini güçlendirerek, Allah korkusu ve vatan sevgisinden gelir.”
3- “Başarı, öğrenmek ve üretim bir seyahattir, varılacak nokta değildir.” 
4- “Öğrenim ve üretimde başarılı olanlar, yapabileceklerini düşünüyorlar.” 
5- “Neyi sevmiyorsan, okudukların çok farlı değildir.”
6- Okul imtihanları hafızanın testidir, bu dünyada hiç kimse bir kitaba başvurmadan vazgeçemez.”
Cümle vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta-yaralılara, acil şifalar dileriz.

Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun