Ege’nin incisi İzmir sonbaharda birbaşka güzel

Ege’nin incisi İzmir sonbaharda birbaşka güzel
2 Ekim 2018 15:39

İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olarak biliniyor. Ege bölgesinin en büyük şehirlerinden biri olan İzmir bir liman şehri. Bu özelliği nedeni ile tarihi boyunca farklı bölgelerden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve özellikle antik dönemin gözde şehir devletlerin biri olmuş. Geçmişinin bu zenginliği elbette günümüzde de bir yansıma bulmuş durumda. Türkiye’nin ve hatta dünyanın en değerli eserleri arasında gösterilen antik kentleri bu şehrin sınırları arasında yer alıyor. Elbette Ege kıyılarında Akdeniz iklimi ile süslenmiş bir şehrin doğa ile buluşmasından ortaya çıkan muhteşem manzaralara tanıklık edebiliyorsunuz. İzmir’in ayrıca ülke içerisinde de ayrı bir yeri var. Burası kültürü, gençliği, yaşam tarzı olarak bir Avrupa şehri gibi görülüyor. İzmir sadece bir tatil yöresi değil aynı zamanda kültür ve medeniyet şehri. Her mevsim ayrı güzel İzmir ancak sonbahar’dabirbaşka güzel…

 

Ege kıyılarında, Yunanistan’ın Atina şehrinden sonra bölgenin en kalabalık şehri olarak anılan İzmir, Türkiye’nin ticaret merkezlerinden de bir tanesi. Köklü üniversiteleri, tarihi, doğası ile ülkenin farklı köşelerinden insanların bir araya geldiği kozmopolit bir yaşam tarzına sahip olan şehir ülkemiz için oldukça değerli. İzmir isminin nereden geldiğine dair birden fazla ihtimal var. Bunlardan en ünlü olanı bir dönem için İzmir’de hüküm süren Erektidler liderinin aşık olduğu bir Amazon savaşçısının ismini bu şehre verdiği yönünde. Ancak yapılan daha sağlam temelli arkeolojik çalışmalara bakacak olursak şehrin isminin Efes Antik Kentinden bir dönem yaşamış olan kraliçeden gelmiş olduğu ve bunun da kil tabletlere işlenmiş olduğu söyleniyor.

 

İzmir Gezilecek Yerler

İzmir ziyaretçilerinin seyahatleri sırasında gezebilecekleri yerlerden biri de İzmir Höyüğü’dür. Burası araştırmacılar tarafından şehrin yerleşime açılan ilk alanı olarak görülüyor. Elbette güzel bir havada sakin bir gezinti yapmak ve aynı zamanda tarihin kayıp dönemlerine gitmek isteyen ziyaretçiler için en ünlü nokta Efes Antik Kenti. Yıl içerisinde tüm dünyadan ziyaretçileri ağırlayan bu yer özellikle tarih meraklıları tarafından mutlaka görülmesi gereken noktalardan bir tanesi.

İzmir Saat Kulesi, günümüzde şehrin sembolü haline gelmiş olan bir tarihi yapı. Tüm gövde yapısı beyaz mermerden yapılan İzmir Saat Kulesi, Osmanlı padişahlarından 2. Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. yılı nedeni ile yapılmış. Kesme taş oymacılığı kullanılarak yapılan bu eser değerli bir mimari anıt.

İzmir’in gezilecek noktalarından bir diğer ise tarihi Kemeraltı Çarşısı. İzmir gezinizi tamamladıktan sonra dönüşte sevdiklerinizi sevindirmek adına hediyelik eşyalar almak için biçilmiş kaftan bu yer. Tarihi çarşı zaman içerisinde biraz tahrip edilmiş olsa da yapılan yerinde restorasyonlar ile büyük ölçüde eski günlerine kavuşmuş gibi. Elbette İzmir’de gezilecek yerler bu kadarla sınırlı değil. Birçok tarihi ve doğal güzelliklere sahip noktayı şehir içerisinde rahatlıkla görmeniz mümkün. Ancak doğa ile iç içe olmayı seviyorsanız tavsiyemiz İzmir’in az bilinen köylerini ve Ege’nin muhteşem sakinlerini ziyaret etmeniz yönünde olacaktır.

İzmir’e Ulaşım

Ülkenin en büyük şehirlerinden biri olarak İzmir’e ulaşım sağlamak son derece basit. Türkiye’nin hemen hemen her yerinden çeşitli firmaların İzmir otobüs bileti satın alarak kara yolu aracılığı ile şehre kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Dilerseniz Adnan Menderes Havalimanına alacağınız İzmir uçak bileti ile hava yolu aracılığı ile çok daha kısa sürelerde de şehre ulaşım sağlayabilirsiniz.