Ege’de 50 şüpheli deniz aracı

Ege’de 50 şüpheli deniz aracı
27 Ağustos 2018 08:35

Yunan Real gazetesindeki bir makalede NATO’nun Yunanistan sahil güvenlik ekipleri ve donanmasına Ege denizinde veri toplamak amacıyla keşif yapan 50 şüpheli deniz aracı hakkında bilgi verdiği belirtildi.

 

 

Makalede, Ankara ile Atina arasındaki ilişkilerde 2 Yunan askerin serbest bırakılmasından sonra bir gelişme olmadığına ve Türkiye’nin Ege denizinde pozisyonunu güçlendirme sinyali verdiğine dikkat çekildi.

Yunanistan’da yayınlanan Real gazetesine göre, NATO Yunan sahil güvenlik ekipleri ve donanmasına Ege denizinde keşif yapan 50 şüpheli deniz aracının listesini verdi. İlk verilere göre, balıkçı gemileri, yelkenliler ve seyir gemilerinin aralarında bulunduğu 50 aracın bilgi toplamak amacıyla bölgede olduğu tespit edildi.

Sputnik’in aktardığına göre gemilerin yalnıza Yunan askeri tesisleri ve eylemleri ile değil, Yunanistan bölgesinde varlığını arttıran ABD’nin eylemleriyle de ilgilendiği aktarıldı.

“Ege denizinde casusluk oyunları” başlıklı makalede “Ruslar ABD’ye ait bir poligonu andıran Ege denizinde yalnız değil. Yunanistan- ABD ilişkileri savunma alanında doruk noktasında ulaştı. Souda ve Larissa kentleri kıyılarını karış karış gezdi. Kısa süre önce iki taraf arasında MQ insansız hava araçları konuşlandırılması için anlaşma imzalandı. ABD, Larissa’daki üste uçakları daha modern olanlarıyla değiştiriyor ve bu uçaklar Ege denizi de dahil olmak üzere bölgede keşif uçuşu yapıyor” ifadeleri yer aldı.