Ege Üniversitesi’nde gerginlik

Ege Üniversitesi’nde gerginlik
5 Mart 2015 15:15

İzmir’in Bornova İlçesi’ndeki Ege Üniversitesi’nin Edebiyat Fakültesi yakınındaki boş alanda toplanıp kadın cinayetlerine dikkat çekmek için etkinlik düzenlemek isteyen öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

 

Öğrencilerin alana iple astıkları balonlar, Rektörlük kararı gereği özel güvenlik görevlileri tarafından patlatılırken, öğrenciler duruma tepki gösterdi.

 

Ege Üniversitesi’nde eğitim gören bir grup öğrenci, öğle saatlerinde Edebiyat Fakültesi yakınındaki boş alana iple balon astı. Türkü söyleyip halay çeken zaman zaman da voleybol oynayan öğrenciler, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için toplandıklarını dile getirdi. Polis ve özel güvenlik görevlileri alan çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Bir süre sonra, özel güvenlik görevlileri, geçtiğimiz hafta Fırat Çakıroğlu’nun öldürülmesinin ardından Rektörlüğün tüm basın açıklaması ve gösterileri yasakladığı gerekçesiyle alandaki balonları patlattı. Çoğunluğunu kızların oluşturduğu öğrenciler duruma tepki gösterdi. Kısa süreli gerginliğin ardından öğrenciler tekrar iple balon astı, özel güvenlik görevlileri de ikinci kez müdahale edip balonları tekrar patlattı. Daha sonra, özel güvenlik görevlileri alandan ayrıldı. Öğrenciler bir kez daha balon asarken, voleybol oynamaya başladı. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin okuldaki güvenlik önlemleri sürüyor.