Ege Üniversitesi’nde eyleme sert müdahale

Ege Üniversitesi’nde eyleme sert müdahale
25 Mayıs 2016 15:44

Ege Üniversitesi’nde Öğrenci Kollektifleri’nin hem üniversite hem de fakülte girişindeki turnikelerin kaldırılması eylemine polisin müdahalesi sert oldu. Polis kızlı erkekli 17 öğrenciye zor kullanıp gözaltına aldı.

 

 

 

 

 

Öğrenciler saat 12.30’da Ege Üniversitesi kampusune girişine ve ayrıca fakülte girişlerine turnike konumasını protesto için İletişim Fakültesi karşısındaki Yabancı Diller Yüksek Hazırlık bölümü önünde toplandı. Polisin de önceden önlem aldığı görüldü. Kendilerine Öğrenci Kollektifleri adını veren grup getirdikleri deterjanlı suyu turnikelere döküp, cam bezleriye silmeye başladı. “Bu turnikeler pas tutmuş, temizliyoruz” diyen öğrenciler daha sonra Metro istasyonu girişindeki turnike kapılarına doğru koştu. Bu kez turnikenin dışında üzerlerinde “Yıkım ekibi” yazan tişörtler giyen bir grup öğrenci ince bir halatı turnike kapısına, diğer ucunu da oyuncak plastik dozere bağlayıp çekerek gösteri yaptı. Öğreniciler turnike eyleminde, “Bu turnikeler kadın, laiklik bilimsel eğitim düşmanlarının getirdiği bir turnikedir. İpi daha hızlı çekmeliyiz, bu turnikeleri yıkmalıyız” dedi.

 

Öğrenciler turnike içinde ve dışında eylemi sürdürürken polis müdahale etti. Öğrenciler kendilerini yaka paça gözaltına almaya çalışan polise direndi. Polis yakaladığı öğrencileri yatırıp ters kelepçe taktı. Karga tulumba polis otobüslerine götürülen öğrencilerin, “Nefes alamıyoruz. Boğazımı çok sıktın. Kolum kırılıyor. Burnumdan kan geldi” diye bağırdığı görüldü.

 

Polis gözaltına aldığı 17 öğrenciyi, karakola götürdü.

 

Kaynak: Mustafa OĞUZ İZMİR (DHA) Hakan GÜNGÖRDÜ