Edward Kennedy öldü

Edward Kennedy öldü
26 Ağustos 2009 10:11

Suikaste kurban giden eski ABD Başkanı John. F. Kennedy’nin kardeşi Senatör Edward Moore (Ted) Kennedy 77 yaşında yaşamını yitirdi.Geçen sene beyninde tümör tespit edilen Demokrat Parti Massachusetts Senatörü, o tarihten beri kanser tedavisi görüyordu.

Lanetli aile olarak bilinen Kennedy’lerin siyaset arenasındaki son ismi olan Ted Kennedy, 1962 yılında başkan olmak için senatörlükten istifa eden kardeşinin yerine senatör olmuş ve bugüne kadar 7 defa aynı göreve seçilme başarısını göstermişti.

En etkili siyasi figürler biri olan Ted Kennedy mevcut ABD Başkanı Barack Obama’nın destekçileri arasında yer alıyordu.

KENNEDY LANETİ NEDİR?
Ted olarak da bilinen Edward Kennedy’nin ABD Başkanı olan ağabeyi John Kennedy, 1963 yılında suikasta kurban gitmiş, diğer ağabeyi Robert Kennedy de 1968 yılında Demokrat Parti’den Başkanlık adaylığı için kampanyasını sürdürdüğü sırada vurularak öldürülmüştü. Edward’ın pilot ağabeyi Joe Kennedy de İkinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybetmişti.

Bunun yanı sıra ailenin üç ferdi daha uçak kazasında bir kişi de kayak yaparken hayatını kaybetmişti. Ailenin adı çeşitli zamanlarda biri cinayet olmak üzere çeşitli adli suçlamalarla da anılmıştı.