Edip Akbayram mı CHP anayasası mı?

Edip Akbayram mı CHP anayasası mı?
3 Mart 2018 11:00

ASLINDA daha vakit vardı. Haziran ayında yapılması planlanıyordu ama genel başkanlık seçiminin yapıldığı son kurultayda manevi olarak büyük bir hezimet yaşayınca tüzük kurultayını da öne çekti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

 

 

Sevilay Yılman / Habertürk

 

 

Tabii ki bu kararın amacı, parti içindeki muhaliflerin zaman kazanıp da tüzük kurultayını olağanüstü seçimli bir kurultaya çevirmelerinin önüne geçmekti. Geçti de nitekim. Haziranda yapılsaydı tüzük kurultayı, bambaşka bir atmosferde olurdu ama artık olmaz; çünkü önümüzdeki hafta cuma-cumartesi günü yapılacak.

 

 

Basına ve izleyiciye kapalı yapılacağı duyurulan bu kurultayda amacın tüm kurultay delegeleriyle kafa kafaya verip partinin anayasası kabul edilen tüzüğünü tartışmak ve üzerine müzakerelerde bulunup yenilemek olduğu söylendi.

 

 

……………

 

Özetle efendim, Ankara Yenimahalle’deki Nâzım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılacak kurultayın o tartışmalı, hararetli geçeceği sanılan ilk günü yarım gün filan olacak. Onların yalancısıyım ama muhalifler şöyle diyor: “Kasıt var bunda. Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin bu amacı böylelikle muhaliflerin tüzükle ilgili konuşmasını, tartışmasını engellemek! Tüzüğün kendi istediği biçimde şekil alması için böyle bir formül geliştirdi!”

 

 

Yazının tamamını okumak için:

http://www.haberturk.com/yazarlar/sevilay-yilman-2383/1860753-ohal-komisyonu-neden-bu-kadar-yavas