Ece Erken öğrencilerle çevre etkinliğinde buluştu

Ece Erken öğrencilerle çevre etkinliğinde buluştu
20 Kasım 2014 17:01

Balıkesir’in Altıeylül İlçe Belediyesi’nce düzenlenen Geri Dönüşüm ve Çevre Etkinliği günlerine sunucu Ece Erken de katıldı. İlçede iki ortaokul ve bir lisede geri dönüşüm kutusu dağıtan Erken, düzenlenen panelde öğrencileri çevre temizliği konusunda bilinçlendirdi. Bebek bekleyen Erken, gelecek nesillerin sağlıklı yaşayabilmesi için çevre temizliği uyarısı yaptı.

 

Çevre duyarlılığını arttırmak, doğanın daha iyi korunmasında farkındalık yaratmak amacıyla Altıeylül İlçe Belediyesi; iki gün sürecek ‘Geri Dönüşüm ve Çevre Etkinliği Günleri’ adlı etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında bugün kente gelen sunucu Ece Erken; Altıeylül ve Burhan Erdayı ortaokulları ile Gaziosmanpaşa Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Erken, Altıeylül Ortaokulu’nda sınıfları dolaşarak sınıf başkanlarına geri dönüşüm kutusu verdi. Ardından okulun konferans salonunda Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ayşin Şirvancı, TEMA Balıkesir Temsilcisi Korhan Yakut ile birlikte panele katıldı.

 

Panel sonrası etkinlik hakkında bilgi veren Ece Erken, “Benim okul yıllarımda bizi böyle bilinçlendiren belediyeler yoktu. Belediyenin okula kadar gelmesi ve çocukları bilinçlendirmesi takdire şayan. İnşallah bütün belediyelerimiz bu tür etkinlikler yapar. Ben bir bebek bekliyorum ve çocuğumu temiz bir dünyaya getirmek istiyorum. Çevremizi temiz tutalım ki gelecek nesil de daha sağlıklı bir şekilde yaşayabilsin. Çocuklarımızın bu yaşta bilinçlendirilmesi çok önemli. Onlar da gidip evlerinde ailelerini bilinçlendirecekler. Böylelikle çevreyi daha temiz tutacağız diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

ERKEN’E TEMA ROZETİ

 

Altıeylül Ortaokulu’nda programını tamamlayan Ece Erken’e, okul çıkışında TEMA Balıkesir İl Temsilcisi Korhan Yakut TEMA rozeti taktı. Rozeti gururla taşıyacağını söyleyen Erken, teşekkür etti. Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray, yarıyıl tatilinde toplanan atıkların değerlendirileceğini ve en fazla atık toplayan sınıflara bilgisayar armağan edileceğini söyledi.