‘E-Fatura’nın avatajları!

‘E-Fatura’nın avatajları!
3 Ocak 2020 14:19

Son yılların en popüler uygulamaları arasında yer alan e-fatura sistemi fatura gönderimi, alımı ve saklanması gibi durumları elektronik ortamda uygulamak anlamına gelmektedir. Portal çözümü ise uygulamaya ait olan fonksiyonların internet üzerinden kullanımını sağlamak anlamına gelmektedir.

 

Ticari firmalardan yalnızca anonim, limited, gerçek ve şahıs şirketi bünyesinde bulunan  mükellefler bu uygulamalardan yararlanarak avantajlar kazanmaktadır. Karmaşık işlemlerin daha kolay çözümlenerek kullanıcılara sunulması e fatura sisteminin en önemli avantajları arasında yer almaktadır.

 

E-FATURA’NIN AVANTAJLARI

 

  • Maliyeti düşük olmaktadır. Kağıt veya herhangi bir baskı işlemi olmaksızın, işgücü kontrol altında tutularak tasarruf kazandırmaktadır.
  • E fatura sistemi sahip olunan mevcut sisteme kolay entegre olmakta ve kullanıcıların işlemlerini kolay ve etkili bir biçimde yürütmelerine olanak sağlamaktadır.
  • İş akışı içerisinde düzenli kontrollere olanak sağlayarak faturaları saklama ve diğer işlem süreçlerine hız katmaktadır. Böylece işlemler daha kontrollü ve sistemli bir şekilde ilerlemektedir.
  • Elektronik ortamda saklanan veriler istenildiği vakitte alınıp kontrol edilmekte, saklanamakta ve güncellemeler yapılabilmektedir.
  • Kağıt yükünün azaltılması çevre dostu olmasına katkı sağlamaktadır.
  • Kullanıcılar kendi yetkilendirmelerine sahip olmaktadadır. Pek çok kullanıcının yetki almasına izin veren bir yapı sistemine sahiptir. Kullanıcı yönetimi işlevsel bir şekilde yerine getirilmektedir.

 

111

E-FATURA NASIL KULLANILIR?

 

E fatura sisteminden yararlanmak isteyen kullanıcılar aşağıdaki adımları izleyebilmektedirler

Öncelikle bir kullanıcı hesabı oluşturmalıdırlar.

Gelir İdaresi Başkanlığı’na yazılı başvuruda bulunmak durumundadırlar.

E fatura sistemi ve e arşiv arasındaki farklılıkların da belirtilmesi önemli olan bir diğer konudur. E fatura sisteminde yalnızca o sisteme ait kullanıcılar işlem yapabilmektedir. E arşivde ise diğer kullanıcılar da faturalarını elektronik ortamda düzenleme imkanı elde etmektedirler ayrıca kağıt çıktısı alma imkanı da bulunmakta, daha fazla  format kullanılabilmektedir.

Uygulamalar hakkında daha fazla bilgi almak, sistemler arası farkları inceleme imkanını elde etmek adına şuraya tıklayabilirsiniz.