‘Duvara çarpacaklar’ diyen İnce’den Erdoğan’a kriz için 4 öneri!

‘Duvara çarpacaklar’ diyen İnce’den Erdoğan’a kriz için 4 öneri!
24 Mayıs 2018 09:58

CHP’nin adayı İnce, ekonominin gidişatını duvara çarpmak üzere olan bir kamyona benzetti ve Erdoğan’a alınması gereken önlemleri sıraladı.

 

 

 

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , dün Erzincan’daki mitinginde ekonomik krize vurgu yaparak “Kamyon duvara toslamak üzere. 16 senede başaramadıklarını yine başaramayacaklar” dedi. İnce, miting öncesi ekonomi kurmaylarıyla toplantı yaptığını söyledi. İnce, Erdoğan’a dört tavsiyede bulundu: “Size yanlış bilgi veren danışmanlarınızı gözden geçirin. Merkez Bankası’na müdahale etmeyin. Acil olmayan kamu yatırımlarını şimdilik erteleyin. Piyasalardaki yabancı paranın TL’ye dönüştürüleceği söylentisini yalanlayın.”

 

 

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , ekonominin duvara toslamak üzere olduğunu vurgulayarak “Ey aziz milletim, ey Ak Partili kardeşim, ey ülkücü kardeşim, ey HDP’li kardeşim, ey İYİ Partili kardeşim, ey Saadet Partili kardeşim. Kamyon duvara toslamak üzere. 16 senede başaramadıklarını, yine başaramayacaklar” dedi. Erzincan’da Cumhuriyet Meydanı’ndan halka seslenen İnce, gelmeden önce ekonomi kurmaylarıyla saatlerce toplantı yaptığını anlatarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. İnce, “Sayın Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanı, döviz kurları artıyor. Kısa bir süre içinde bu bize daha yüksek enflasyon ve daha yüksek faiz olarak geri dönecektir. Milletimiz gelir kaybına uğrayacak, ekonomik sistemimiz ciddi bir sıkıntı içine girecektir. Bu tehlikeden kurtulmak için, bertaraf etmek için Sayın Erdoğan, size sesleniyorum, size bu memleketin bir evladı olarak çağrımdır.

 

 

1- Lütfen size yanlış bilgiler veren danışmanlarınızı, ekonomiyle ilgili kurmaylarınızı lütfen gözden geçirin ve size yalan söyleyenleri bir an önce etrafınızdan uzaklaştırın.

2- Sayın Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası’nın para politikasını bağımsız bir şekilde uygulamasına lütfen müdahale etmeyin.

3- Acil olmayan kamu yatırımlarının şimdilik erteleneceğini ve kamu mali disiplininin öncelikli olduğunu piyasalarla paylaşınız.

4- Şu anda piyasalarda bir söylenti var. Bir dedikodu var. Bu söylentiyi bu dedikoduyu lütfen bertaraf ediniz. Kambiyo kontrolü ve yabancı para cinsinden varlıkların Türk Lirası’na dönüştürüleceği gibi çağdışı uygulamaların hiçbir şekilde gündemde olmadığını kamuoyunda paylaşınız.

 

 

Bu tavsiyeleri dikkate alırsanız, piyasadaki finansal istikrara katkı sağladığını hep birlikte görürüz” diye konuştu.

 

 

Yeni anayasada milletvekillerinin bakan olamadığına dikkat çeken İnce, “Size bir kötü haberim var. Hemşehriniz Binali Yıldırım milletvekili listesine müracaat etti. Yeni anayasada biliyorsunuz milletvekillerinden bakan olmuyor, bakanlar dışarıdan. Hesapları şu, “24 Haziran’da Muharrem İnce cumhurbaşkanı olacak, dolayısıyla biz bakan olamayacağız, bari milletvekili olacağız’ diyorlar, hesap bu” dedi. Erzincan’dan sonra gittiği Sivas’ta halka seslenen İnce 28 yıl önce askerliğini Sivas’ta yaptığını söyleyedi.

 

 

İnce, “8 ay şu tepede, soğukta süründüm. 4 yaşındaki oğlum helikopteri görünce, demiş ki ‘Babamın helikopteri geçiyor’. Beni Genelkurmay Başkanı zanneydiyordu her halde, oysa ben o gün 600 tabak yıkamıştım” dedi.

 

 

sivas

 

‘Fatura Fakıbaba’ya’

 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın kendisiyle ilgili sözlerine yanıt veren İnce, “Ben çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğim dedim. Tarım Bakanı ‘Muharrem İnce’nin haberi yok, çiftçiye mazotu zaten 2.5 liradan veriyoruz’ demiş. Ya Muharrem İnce yalancı ya Fakıbaba yalancı. İkimizden birimiz yalancı. Önümüzdeki günlerde kayıtlı bir çitçinin traktörünü ben kullanıp benzinliğe gideceğim, depoyu dolduracağım, faturayı da Fakıbaba’ya göndereceğim. Ödemezse helal paradan ben öderim. Tarım Bakanının adı Fakıbaba, milletin adı fakir baba” dedi.

 

AKP iktidarına yakın Demirören grubunun Ziraat Bankası’ndan 1 milyar Dolar kredi kullanarak Doğan Holding’i satın aldığını anımsatan İnce, Ziraat Bankasının görevi çiftçiye kredi verip çiftçiyi kalkındırmak. Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde 22 ülkeden para topladı. Bu parayı yani 1 milyar doları bir kişiye verdi. O da gitti Doğan Holding aldı. Bunu fabrikalara verseydi bir fabrikanın her birine 4.5 trilyon para verirdi. Bin fabrika ayağa kalkardı. Bunu bir kişiye vermek yerine KOBİ’ye verseydi her birine 450 bin lira verirdi. 10 bin KOBİ ayağa kalkardı. Bu 1 milyar doları bir kişiye vereceğine 100 bin çiftçiye verseydi, her birine 45 milyar para verirdi. 45 milyar çiftçinin işini görür. Memleket böyle soyuluyor” dedi.

 

Milletten toplanan paralarla kampanya yaptıklarını vurgulayan İnce, “Şu yandaş medyanın haberlerine bakın. ‘Muharrem İnce kendi özel uçağı ile kampanya yapıyor.’ Yolda gelirken uçak kaç para diye sordum. 40 trilyon dediler. Benim sülalemi satsan bu uçağı alamaz. Bu yandaş medya ne içiyor merak ediyorum” dedi.