‘Durun ben size Kore yarımadasında silahlanmanın ne getireceğini söyleyeyim’

‘Durun ben size Kore yarımadasında silahlanmanın ne getireceğini söyleyeyim’
8 Eylül 2017 22:03

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Güney Kore’de ABD’ye ait Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin kurulmasının Kore yarımadasında istikrarı sağlamanın aksine daha fazla sorun yaratacağını söyledi.

 

 

 

Haftalık basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Bu hamle, bölgedeki stratejik istikrarı bozuyor. Zira bu sistem, bölgeye uzun süredir beklenen sükuneti getirmeyecek, aksine mevcut sorunları artıracak” dedi.

 

‘SİLAH TEMPOSUNUN ARTMASI ÇOK TEHLİKELİ’

 

Sputnik’in haberine göre; Bu arada Zaharova, Kore yarımadasının silahlandırılmasının Moskova tarafından çok tehlikeli bulunduğunu kaydetti.

 

Kuzey Kore’nin 3 Eylül’de gerçekleştirdiği hidrojen bombası denemesiyle birlikte bölgedeki gerilimin yeniden tırmandığını anımsatan Zaharova, “Tarafların güvenliklerini sağlamak için bölgedeki silahlanma temposunu artırmasını son derece tehlikeli buluyoruz. Bölgesel silahlanma yarışının sonucu kaçınılmaz bir biçimde kapsamlı çatışma olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

‘HER TÜRLÜ BARIŞÇIL İNİSİYATİFİ DESTEKLİYORUZ’

 

Öte yandan Zaharova, Rusya’nın Kore yarımadasında çözüme yönelik her türlü barışçıl inisiyatifi desteklediğini belirtti.