‘Dursun Çaltı, ‘Şişli’nin VAR ekranında’ kimin kime kaymak sunduğunu ve kaymağı kimlerin yediğini gösterdi’

‘Dursun Çaltı, ‘Şişli’nin VAR ekranında’ kimin kime kaymak sunduğunu ve kaymağı kimlerin yediğini gösterdi’
5 Aralık 2018 12:20

VAR sistemi çıktı. Yuttur gitsin kalktı. Top mu ele değdi, el mi topa vurdu? Penaltı mıydı? Ayak mı kafaya gitti, kafa mı ayağa uzatıldı? Hakem bazen yanılıyor. Yanlış düdük çalıyor.

 

Necati Doğru / Sözcü

 

 
VAR (Video Hakem Uygulaması) ise yanlışı da doğruyu da milimi milimine, saniyesi saniyesine tekrar tekrar göstererek yakalıyor.
VAR’ı aldatamazsın.
Diyorum ki, bu VAR sistemi Cumhurbaşkanı’nın, milletvekillerinin, iktidar partisi sözcülerinin, bugünlerde belediye başkanı adayı olan ve olacak olanların söylediklerine uygulansa da “millet nasıl yuttur gitsin”e kurban edildiğini görse.
Sözgelimi:
Kim kaymağı yedi?
Kim kaymağı yedirdi?
Kim bu kaymak tabaka?
Cumhurbaşkanı, İstanbul Beşiktaş, Kadıköy, Şişli ve Ankara Çankaya ilçelerinde oturanların “kaymak yiyici, dünya yansa umurlarında olmaz, kaymak tabaka insanı olduklarını” ilan etmişti.
Şimdi bu doğru mu?

 

 

Dursun Çaltı, Şişli’de oturuyor. Doğma büyüme oralı. Halktan biri. Şişli ve olaylarla iç içe VAR olmuş yaşıyor.
Geçmiş karelere döndü.
“Şişli’nin VAR ekranında” kimin kime kaymak sunduğunu ve kaymağı kimlerin yediğini gösterdi.
Buyurun izleyin:
Yıl 1996’ydı.
Şişli Beledi Başkanı ANAP’lı Gülay Atığ’dı. Belediyenin Kasımpaşa’ya inen Piyalepaşa Bulvarı’nda 3.5 dönüm kupon değerinde bir arsası vardı. Arsa, encümen kararı ile belediye şirketi ŞİPA’ya 11 milyar TL’ye satılmıştı. ŞİPA da bu değerli arsayı sadece 7 gün sonra Mustafa Duran adlı işadamına sattı. Satış fiyatı tapuda 13 milyar TL (o zaman sıfırlar atılmamıştı) gösterildi. Mustafa Duran, Tayyip Erdoğan’ın o yıllar en yakın arkadaşıydı. 1996 seçim kampanyası sırasında binsin diye Erdoğan’a Mercedes’ini vermişti.
Bu durumda!
Şişli’de kaymağı kim yemiş oluyor, kaymak yiyicinin Mercedes’ine kim binmiş oluyor?

 

Yıl 2008 olmuştu.
Başbakan Erdoğan’dı.
Şişli’de Ali Sami Yen Stadı (24 bin metrekare) yerinde duruyor, maçlar oynanıyordu. Onun yanında TEKEL’in Likör Fabrikası (36 bin metrekare) arsası içinde tarihi ağaçlar, çiçeklerle “saklı bir cennet gibi” duruyordu. TOKİ devreye sokuldu. Ali Sami Yen ile Likör Fabrikası arsaları birleştirildi. 60 dönüm (60 bin metrekare) büyük bir alan elde edildi. Trafiği ve nüfusu artan Şişli için bir nimetti, üstü yeşil alan ve altı kapalı park olabilirdi. Şişli kurtulurdu. Fakat bu iki pırlanta arsa için; imar planı değişikliği yapılıp emsal yükseltildi ve ayrıca “kot altı emsale dahil değildir” denilerek yüksek yapılaşma yolu (yani kaymağı yeme yedirme yolu) açıldı. Şimdi bu 60 dönüm üzerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı Aziz Torun’un TOKİ ile hasılat paylaşımı modeliyle diktiği 50 katlı “rezidans ve ofisler kütlesi” yükseldi. Trilyonluk rantlar doğdu.
Bu durumda!
Kim kaymak yiyici?
Kim kaymak yedirici?

 

 

Geldik 2012 yılına.
Erdoğan yine Başbakan’dı.
Şimdi adı “1453 Ağaoğlu” denilen pahalı yapıların yeri Silahlı Kuvvetler’in askeri tesisleriydi. Yanında da yoksul insanların gecekonduları vardı. Askerler buradan ayrıldılar, TOKİ’ye devredildi. İmar planı yapıldı, gecekonducular da temizlendi. Tarım arazisi durumunda olan yani “sıfır emsal” 322 dönüm (322 bin metrekare) kupon arsaya 2.5 emsal verildi. Mustafa Keleşoğlu adlı işadamına (Yeşil İnşaat) satıldı. Fakat ne olduysa Keleşoğlu, vazgeçti arazi Tayyip Erdoğan’a yakın Ağaoğlu İnşaat’a geçti. Keleşoğlu’na da üstünde eski Evyap Sabun Fabrikası’nın bulunduğu Hazine arazisi, imar planı çıkartılarak, verildi. Ağaoğlu “1453 projesini TOKİ ile hasılat paylaşımı modeliyle dikti ve 1 artı 1 dedikleri (42-45 metrekare) en küçük katları 800 ile 1 milyon 200 bin TL’ye sattı.
Bu durumda!
Kaymağı kim yedi?
Kim yedirdi?

 

 

Şişli’nin “VAR”ı Dursun Çaltı, mart sonunda yapılacak belediye seçimlerinde, başkanlığa adaylığını koydu. Partisi onu gösterirse ve seçilirse, halka “yuttur gitsin” yapanlara kırmızı kart gösterme sözü veriyor.

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/necati-dogru/var-kaymak-yiyiciyi-yakaladi-2776872/