Durmuş Yılmaz’ı pes ettiren konuşma!

Durmuş Yılmaz’ı pes ettiren konuşma!
11 Ekim 2020 09:40

Hükümetin 2020 yılı ilave borçlanma yetkisi pandemi gerekçesiyle iki katına çıkarılıyor. AK Partili milletvekillerinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen teklife bu yönde bir madde eklenmesini içeren önergesi büyük tepkiyle karşılandı.

 

 

Gazete Duvar’da yer alan habere göre muhalefet milletvekilleri ekonominin yönetilemediğine dair sert konuşmalar yaptı. Bu sırada söz alan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise 2018 yılından sonra bozulan ekonomik tabloda “dış güçler”i işaret etti. Güneş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın devletimizin bekası bakımından uyguladığı politikaları diğer hükûmetlerin, diğer ülkelerin istememesinden kaynaklanan bir mücadele var; varlık veya yokluk mücadelesi. Bunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Eğer biz Mavi Vatan politikamızdan, Suriye’deki politikamızdan vazgeçersek onların dediğini yapmış oluruz, dolayısıyla da döviz de düşmüş olur, faizler de düşmüş olur. Ama her şeyin bir bedeli var” dedi. Pandeminin de etkisine dikkat çeken Güneş, “Bu kadar çok özveriye rağmen açığın 140 milyardan 250 milyara çıkmış olması aslında çok fazla bir şey değil” değerlendirmesi yaptı.

 

Eski Merkez Bankası Başkanı, İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, Güneş’in bu konuşması üzerine “Vallahi benim de çok söyleyecek sözüm vardı ama…İsmail Bey’in bu kadar irrasyonel, akıl dışı konuşmasından sonra” diyerek söz talebini geri çekti. Yılmaz’ın “akıl dışı konuşma” ifadelerine Komisyon Başkanı ve AK Parti Milletvekilleri tepki gösterdi, ancak Yılmaz geri adım atmadı, “Akıl dışı, irrasyonel, ayağı yere basmayan, saçma sapan bir konuşma! Burnunuzu kuma sokmaya devam edin! Ülke güllük gülistanlık, kanat taktık uçuyoruz.!” diye sözlerini daha da sertleştirdi. Yılmaz vurguladığı gibi konuşma hakkını kullanmadı.