Dur yapma amca ne olur!

Dur yapma amca ne olur!
6 Kasım 2013 13:05

Ordulu küçük Hatice ailesinin zoruyla evlendirildiğinde 14 yaşındaydı.

 

Seyit TOSUN H&H YORUM

 

 

Okulundan ve arkadaşlarından zorla koparılarak 40 yaşındaki bir ‘amcayla’ ile evlendirilmişti.

 

Küçük Hatice yıllar sonra evlendirildiği geceyi anlatırken ‘gerdek gecesinde’ yatakta üzerine gelen adama ‘Dur yapma amca ne olur!’ demiş…

 

 

Araştırmaya göre Türkiye’de her 3 gelinden biri çocuk yaşta evleniyor. Sadece kadınlar değil nüfusun yüzde 28’i çocuk yaşta evleniyor. Araştırmada UNICEF raporlarına göre dünya genelinde 25-49 yaşları arasında 400 milyon kadının, çocuk yaşta evlendirildiğinin de altı özellikle çizildi.

 

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) tarafından hazırlanan rapora göre, dünyada çocuk gelinlere en yüksek oranda rastlanan ülkeler sıralamasında, ilk sıraları Batı-Doğu-Orta Afrika ülkeleri ile Güney Asya ülkeleri alıyor.

 

Türkiye ise Avrupa ülkeleri olarak değerlendirilen ülkeler arasında erken evlilik oranı yüzde 17 olan Gürcistan’ın ardından yüzde 14 oranıyla ikinci sırada görülüyor. Ancak Türkiye’nin birinci sırada olduğu biliniyor, çünkü araştırmada tutulan kayıtlar sadece ‘resmi nikah’ olan ‘çocuk gelinleri’ kapsıyor.

 

İktidarın ataerkil yapıyı kuvvetli bir şekilde din aracılığı ile meşrulaştırma çabası 4+4+4 eğitim sistemi ile de birleşince çocukların ve kadınların haklarının gasp edilmesi gayet normalleşiyor!

 

 

Küçük Hatice çığlık atıyor ‘dur yapma amca ne olur!’

 

 

Başbakan Erdoğan, iktidar gücünü arkasına alarak kadınların nasıl giyineceğine, nasıl doğuracağına, kaç çocuk doğuracağına karışıyordu. Şimdi de öğrenci evlerine el atarak oraları denetleyeceklerini belirtiyor.

 

Hiçbir yasaya ve vicdana sığmayan bu uygulama zihinlerin arkasında beliren karanlık perdelerin köşelerini bizlere gösteriyor.

 

Başörtülü kadınları meclise sokarak içmeden zafer sarhoşu olan kafa, sıra tecavüzlere, çocuk gelinlere, kadına karşı şiddete geldi mi sus pus oluyor.

 

Susmak da en büyük onayı beraberinde getiriyor.

 

Sırada öğrenci evleri var…

 

Ama

 

 

Çocuk gelinlerin çığlıkları, tecavüze uğrayan ve şiddet gören kadınların çığlıklarını ve insan hakları gasp edilen gençlerin haykırışlarının tamamını şimdilerde başörtüsü bastırıyor.

 

Yarın ülkenin ‘başına gelecekler’den sonra ağlayıp sızlayacak olanlar!

 

Sizi ‘özgürlüktür’ diyerek alkışladığınız o başörtülüler de kurtar(A)mayacak!

Belki ilk taşı da onlar atacak!

Şimdi kulaklarınızı açın ve dinleyin,

Küçük Hatice aslında iktidara ve kadını alçaltmak için uğraşan herkese bağırıyor…

‘Dur yapma amca ne olur..!’

 

Seyit Tosun

 


Yazarın Son Yazıları:
‘Bu adamlara Haddini Bildiriniz!’
Türklükten fayda görmedim!
Alternatif usta belgeseli