Dünyanın ağladığı fotoğraf… Objektifi silah sanıp ellerini kaldırdı!

Dünyanın ağladığı fotoğraf… Objektifi silah sanıp ellerini kaldırdı!
1 Nisan 2015 09:30

Türk foto muhabiri Osman Sağırlı tarafından geçtiğimiz yıl Suriye’de bulunan Atma mülteci kampında çekilen bu fotoğraf bir anda batı medyasının gündemine geldi. Fotoğraf sosyal medyada da hızla yayılırken binlerce kez paylaşıldı ve pek çok yorum yapıldı.

 

 

OBJEKTİFİ SİLAH SANDI

 

 

Fotoğraftaki küçük kız ,Sağırlı’nın objektifini bir silah sanıyor ve “teslim oluyor.” Ellerini kaldıran ve dişleriyle dudaklarını ısıran küçük kızın korku dolu gözleri ise Suriye’de yaşanan dehşeti bir kez daha bütün çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

 

 

SAĞIRLI FOTOĞRAFIN HİKAYESİNİ ANLATTI

 

 

BBC Trending, şu anda Tanzanya’da çalışmakta olan Osman Sağırlı’ya ulaştı. Sağırlı o anı şu ifadelerle anlattı;

 

 

“Tele lens kullanıyordum. Silah sandı. Fotoğrafı çektikten sonra korktuğunu fark ettim. Çektiğim fotoğrafa baktım, dudaklarını ısırmıştı ve ellerini kaldırmıştı. Normalde çocuklar fotoğraf makinesi görünce kaçar, yüzünü kapatır ya da gülümserler”

 

 

25 yıldır Türkiye gazetesinde çalışan Sağırlı, “kamptaki insanların yaşadıklarının çocuklara bakarak daha iyi anlaşıldığını, çocukların duygularını tüm masumiyetleriyle yansıttığını” söylüyor. Fotoğraf da ilk kez Türkiye gazetesinde Ocak ayında yayımlanmıştı.