DÜNYACA ÜNLÜ LÜLETAŞIMIZ TEHLİKE ALTINDA

DÜNYACA ÜNLÜ LÜLETAŞIMIZ TEHLİKE ALTINDA
9 Temmuz 2019 17:10

Dünya rezervlerinin yarısından fazlası Eskişehir’de bulunan lületaşı, Eskişehir’e yapılması planlanan kömürlü termik santral nedeniyle tehlike ile karşı karşıya. Odunpazarı Belediyesi, Lületaşında farkındalık yaratmak için Ulusal Odunpazarı Lületaşı Festivali düzenledi.

 

 

 

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Alpu’ya yapılmak istenen kömürlü termik santral nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan lületaşına sahip çıkmak için kolları sıvadı. ‘Deniz Köpüğü’ sloganı ile gerçekleştirilen festivalde, lületaşının dünü, bugünü ve yarını masaya yatırıldı. Meydanda lületaşı ustaları tarafından stantlar açıldı. Bu stantlarda ayrıca lületaşından yapılan pipo, zarf açacağı, süs eşyaları ve takılar sergilendi.

 

“LÜLETAŞIMIZ İNSANLIĞA HİZMET ETSİN”

 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, lületaşına sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Lületaşımıza sahip çıkalım ve dolayısıyla o bölgede kurulmakta olan termik santralin kurulmasını da engelleyelim. Lületaşımız uzun yıllar insanlığa hizmet etsin. Amacımız bu. Lületaşı ile ilgili yapılacak ger türlü ARGE çalışmasına sponsor olmaya hazırız. Odunpazarı Belediyesi olarak şimdiye kadar yapılmamış olan bu çalışmaları teşvik etmek istiyoruz. Hangi bilim insanı hangi çalışmayı yapacaksa, biz Eskişehir’de bulunan kurum ve kuruluşlarla birlikte kaynak yaratmada yanında olacağız” dedi.

 

Kaynak: Kemal ATLAN / Eskişehir/Sözcü

Dünyaca ünlü lületaşımız S.O.S veriyor